Hollandse Helden: Over vallen en opstaan

Van mei tot augustus werkt Frans Nauta voor denktank Dialogues aan een serie thematische columns: "Vallen en opstaan: de kunst van het ondernemen".


27 juni 2005

Van mei tot augustus werkt Frans Nauta voor denktank Dialogues aan een serie thematische columns: "Vallen en opstaan: de kunst van het ondernemen".

Dialogues stelt zichzelf de opdracht om de mentaliteit van Nederland en Nederlanders ten opzichte van ondernemerschap zichtbaar te veranderen. De gemiddelde Nederlander heeft risicoangst en durft het hoofd niet boven het maaiveld uit te steken, zo stelt de denktank. Uit de Kenniseconomie Monitor (2003) bleek al dat de Nederlandse houding ten opzichte van ondernemerschap vrij dramatisch is. Zo vond 30% van de ondervraagde burgers in Nederland dat mislukte ondernemers geen tweede kans verdienen. En 45% vond dat mensen geen onderneming moeten starten als er een risico bestaat dat het misgaat. Dit zijn schrikbarende resultaten als je bedenkt dat de essentie van ondernemen nou juist is dat het mis kan gaan.

In de columns van Frans komt eens in de twee weken een ondernemer aan het woord die vanuit een specifieke invalshoek vertelt over hoe hij of zij is gevallen en daarna weer opstond. Zij zijn onze Hollandse helden. Helemaal omdat ze hierover willen vertellen.

Meer informatie over Dialogues op de site van Dialogues.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/hollandse-helden-over-vallen-en-opstaan/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/hollandse-helden-over-vallen-en-opstaan/