Innovatie Safari met Hanneke

Van 25-27 november gaat Hanneke op Safari om haar een stap verder te brengen! Hiervoor zoeken we maximaal 25 avonturiers/innovators die aan de slag willen met sociale vraagstukken.


 • Betrokken KL'ers
12 oktober 2010

Deze zomer heeft stichting Nederland Kennisland de eerste Sociale Innovatie Safari georganiseerd. 27 mensen uit 12 landen met allerlei verschillende disciplines bogen zich een week lang over vijf sociale vraagstukken. Naast vijf levensvatbare oplossingen resulteerde de Safari in enorm veel energie en beweging. Lees het verslag

Na deze positieve ervaring is het nu de beurt aan Hannekes Boom. Hannekes boom is een kersverse broedplaats in Amsterdam. 

Van donderdag avond 25 november tot zaterdag 27 november gaat Hanneke op Safari. Een Safari om Hanneke een stap verder te brengen! Hiervoor zoeken we maximaal 25 avonturiers – actief op allerlei verschillende werkterreinen – die aan de slag willen gaan met vraagstukken die voor de totstandkoming van Hannekes boom cruciaal zijn. Ben jij die innovator die we zoeken?!


Programma

Donderdagavond 25 november 19.00- 22.00
De kickoff van de Safari vindt plaats op donderdagavond. Centraal staat het ontdekken en nader onderzoeken van de vraagstukken en natuurlijk elkaar. Hanneke en Kennisland presenteren de vraagstukken. Onder het genot van een borrel gaan we daarna in groepjes over de vraagstukken brainstormen. Ontdekken en het nader onderzoeken van de vraagstukken in groepen.

Vrijdag 26 november 9.30- 22.00
Op de tweede dag gaan we de eerste ideeën uit de brainstorm in groepjes in het Lab verder ontwikkelen. Onder begeleiding van experts maken we prototypes. Aan het einde van de dag geven we het startsein voor het van de pototypes in de 24uur Pressure Cooker!

Zaterdag 27 november 9.30- 24.00
Zaterdag staat in het teken van de 24uurs opdracht. Het uitproberen van de 27 prototypen, het leren en het overdragen van de interventies die we met elkaar bedacht en getest hebben. Deze worden aan het einde van de dag feestelijk gepresenteerd!

Aanmelden voor de presentatie en het feest op zaterdagavond kan via info@kennisland.nl

Deelname aan de innovatie safari is kosteloos, lunch en diner voor vrijdag en zaterdag is inbegrepen. Ook zorgt Hanneke voor de benodigde materialen, gereedschappen en een inspirerende omgeving.

Hannekes Safaripark
Cruquiusweg 124a
1019AK Amsterdam

Als je mee wilt doen dan kun je aanmelden door je motivatie aan ons op te sturen. Dit kan in de vorm van een filmpje, een brief, per flessenpost of wat het beste bij jou past. De deadline is 11 november. Stuur je creatieve aanmelding aan Hanneke: Safari@HannekesBoom.nl

Voor vragen kun je Hanneke mailen: Safari@HannekesBoom.nl

Hannekes vraagstukken

 1. Hannekes boom is een tijdelijk project. Toch willen we dat het een duurzame plek wordt. Hoe kan je dat realiseren?

  Hanneke gaat nooit naar de winkel.
  Ze gebruikt alleen andermans afval.
  Daarin is zij pionier.
  Kan jij ons leren hoe zij dat doet? 

  – Kan jij uit restmaterialen nieuwe producten en prototypen ontwikkelen?
  – Heb jij ideeën voor meubilair, verlichting, servies, maaltijden, gebruiksvoorwerpen?
  – Kan jij deze ideeën testen en realiseren binnen de Safari?

 2. Wat is er nodig om van Hannekes boom een echte ontmoetingsplek te maken?
  Stedelijke ontwikkeling en het organiseren van gemeenschappen gebeurt niet meer alleen met afstandelijke masterplannen, bestemmingsplannen en structuurvisies. De vraag van deze sociale innovatie is welke middelen en toepassingen ingezet kunnen worden om Hannekes Boom een sociale ontmoetingsplek te laten zijn? Jij als sociale innovator bedenkt de middelen en toepassingen die ingezet gaan worden om Hannekes Boom een sociale ontmoetingsplek te laten zijn.

  – Kan jij een prototype ontwikkelen waardoor Hannekes Boom een permanente festival beleving krijgt?
  – Welke gemeenschappen spreek je aan?
  – Kan jij een innovatief product maken dat mensen bij elkaar brengt?

 3. Het nieuwe culturele verdien- en communicatiemodel?
  Het programmeren van culturele activiteiten en commercie op dezelfde fysieke locatie kan leiden tot belangen conflicten. In de safari ga jij als pionier op zoek naar een nieuwe balans tussen programmeren van culturele activiteiten en een gezonde economische bedrijfsvoering. Denk hierbij aan de rol van de factor tijd, fysieke inrichting, bedrijfsvormen en innovatieve manieren van cultureel en commercieel programmeren.

  – Welke bedrijfs- of organisatieopzet vind jij passend bij Hanneke?
  – Creëer het nieuwe verdienmodel dat cultuur mogelijk maakt.
  – Vind de balans tussen programmeren van culturele activiteiten en een gezonde economische bedrijfsvoering. 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/innovatie-safari-met-hanneke/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/innovatie-safari-met-hanneke/