InnovatieImpuls Onderwijs: ga aan de slag met onderwijsvernieuwing

Ben je werkzaam op een school en wil je ook aan de slag met onderwijsvernieuwing? Heb je een specifieke vraag of wil je eerst brainstormen met je team? IIO ondersteunt je graag en komt bij je langs!


  • Betrokken KL'ers
3 juli 2013

De IIO Experimenten gaan alweer hun derde schooljaar in. In de afgelopen jaren is er veel ervaring opgedaan en getest op het gebied van slimmer werken in het onderwijs. Zo is er veel geleerd over het gezamenlijk ontwikkelen van lesmateriaal, de ontwikkeling en toepassing van e-didactiek en het aanbieden van onderwijs op maat in teamverband. 

Ruim 150 scholen in zowel het primair als voortgezet onderwijs zijn inmiddels druk bezig met één van de vijf Experimenten. Door het hele land komen docenten, schoolleiders, leerlingen en bestuurders bij elkaar om hun ervaringen te delen. Ook staat een enthousiaste groep onderwijsvernieuwers klaar om andere scholen te begeleiden bij hun persoonlijke vragen en wensen over vernieuwing binnen hun scholen. 

Ga ook aan de slag met onderwijsvernieuwing

Ben je werkzaam op een school en wil je ook aan de slag met onderwijsvernieuwing? Heb je een specifieke vraag of wil je eerst brainstormen met je team? IIO ondersteunt je graag en komt bij je langs! Kijk op de website voor informatieve filmpjes over Videolessen en Onderwijsteams. Hoor van de experimentscholen hoe zij filmpjes van Leerlingen voor Leerlingen inzetten in de les of de les ermee op z’n kop zetten (flipping the classroom). Ook kom je via de website in contact met ons, of juist met een andere school waar je inspiratie op wilt doen.

Na de zomervakantie staan we in de startblokken met Bendecafés in het primair en voortgezet onderwijs, visielabs in IJssel-Veluwe en masterclasses over e-didactiek in het westen van het land en een gezamenlijke landelijke dag met Kennisnet. Houd de website in de gaten voor meer nieuws.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/innovatieimpuls-onderwijs-ga-aan-de-slag-met-onderwijsvernieuwing/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/innovatieimpuls-onderwijs-ga-aan-de-slag-met-onderwijsvernieuwing/