Kennisalliantie Zuid-Holland op bezoek in München

'Auf und nieder, immer wieder!' Als onderdeel van het project Denktank, nam KL op 26 en 27 september een delegatie van de Kennisalliantie Zuid-Holland mee naar München.


30 september 2005

Auf und nieder, immer wieder!‘. Als onderdeel van het project Denktank, nam KL op 26 en 27 september een delegatie van de Kennisalliantie Zuid-Holland mee naar München.

Terwijl het bier rijkelijk vloeide op het Oktoberfest, gingen we op bezoek bij overheid en ondernemers. Onze missie: meer te weten komen over het succes van Beieren en München op het gebied van innovatie. Vertegenwoordigers van de Beierse en lokale overheid vertelden ons over innovatie- en clusterbeleid. Bij Siemens kregen we een kijkje in de innovatiekeuken van de multinational.

We leerden over het nieuw te bouwen biotechnologie cluster in Freiham en discussieerden met een kenner van het al bestaande biocluster in Martinsried. De tweede dag sloten we af met een bezoek aan een van de meest succesvolle initiatieven voor kleine mediabedrijven, Media Works Munich. Hoewel het Oktoberfest aan ons voorbij is gegaan, zijn we een ervaring rijker. Maar de echte succesformule van München hebben we niet gevonden. Als dat wel zo was geweest, hadden de Beiers het graag van ons gehoord.

Lees meer over de Denktank Zuid-Holland.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/kennisalliantie-zuid-holland-op-bezoek-in-munchen/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/kennisalliantie-zuid-holland-op-bezoek-in-munchen/