Kennisbank breedbandstad online

Vanaf vandaag is de website www.breedbandstad.nl online. Breedbandstad.nl is een nieuwe landelijke, onafhankelijke kennisbank over breedband en ict als motor voor stedelijke processen.


19 december 2005

Vanaf vandaag is de website www.breedbandstad.nl online.
Breedbandstad.nl is een nieuwe landelijke, onafhankelijke kennisbank over breedband en ict als motor voor stedelijke processen. De website is gericht op overheden, bedrijfsleven en (kennis)instellingen.

Be_linked en Stedenlink zijn de initiators van Breedbandstad. Be-linked is een onafhankelijke ict-ontwikkelorganisatie in de Regio Eindhoven. Stedenlink is een samenwerking van elf steden die voorop willen lopen in de ontwikkeling van de maatschappelijke meerwaarde van ict en de kenniseconomie voor stedelijke processen.

Informatie over breedbandprojecten op één plek

Met Breedbandstad.nl is een belangrijke stap genomen om resultaten en kennis uit ict-experimenten zichtbaar te maken op één plek. Het doel van de website is om de bezoeker eenvoudig, vanuit eigen invalshoeken naar de juiste informatie te loodsen en (mede) te inspireren tot nieuwe initiatieven.

Continu in ontwikkeling

De website omvat onder meer een grote schat aan informatie over nationale en Europese wetgeving, lokale glasvezelprojecten in het land, ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur, kennis en ervaringen uit eerdere ict-experimenten en informatie over diverse breedbandige toepassingen. De informatie is evenals de ontwikkelingen in Nederland, altijd in beweging en zal continu up-to-date worden gehouden. Samen met de andere Stedenlink-steden gaat de regio Eindhoven de site komende tijd verder aanvullen met kennis uit nieuwe projecten en experimenten, die nu nog in de startblokken staan.

Vanzelfsprekend kunnen belangstellenden interessante informatie – binnen de thema’s maatschappij, onderwijs, publieke diensten en zorg – via de site aanleveren bij de redactie.

Noot 4 januari 2010: deze website is inmiddels niet meer online.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/kennisbank-breedbandstad-online/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/kennisbank-breedbandstad-online/