Kennisland gaat verhuizen!

Na bijna tien jaar aan de Keizersgracht verhuizen we dit najaar naar Spring House aan de De Ruyterkade 128 in Amsterdam. Spring House biedt onderdak aan individuen en groepen die nieuwe strategieën, concepten en projecten ontwikkelen voor maatschappelijke uitdagingen.


header_img
Artist impression Spring House

Artist impression van Springhouse aan de De Ruyterkade 128 in Amsterdam.

Maker: Doepel Strijkers, Rotterdam

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Artist impression van Springhouse aan de De Ruyterkade 128 in Amsterdam.
12 juni 2015

UPDATE: Per eind 2020 is het kantoor van KL gevestigd op het Marineterrein in Amsterdam.

Kennisland zet zich sinds de oprichting in 1999 in voor een slimmere samenleving. Vanuit ons prachtige kantoor aan de Amsterdamse Keizersgracht mobiliseren en verbinden we innovatieve krachten in de samenleving en ondersteunen we duurzame vernieuwing. Vanaf dit najaar werken we met hetzelfde enthousiasme aan deze missie, maar dan met een groot aantal geestverwanten onder een nieuw (glazen) dak: Spring House.

Spring House: een nieuwe plek voor vernieuwers

Kennisland, Vandejong Creative Agency en Joanna van der Zanden zijn de oprichters van Spring House aan de De Ruyterkade 128++LocatieBekijk de locatie in Google Maps. in Amsterdam. Spring HouseSpring House is een plek waar vernieuwers vanuit diepgewortelde betrokkenheid bij de wereld om hen heen samenkomen, samenwerken en van elkaar leren. biedt onderdak aan individuen en groepen die nieuwe strategieën, concepten en projecten ontwikkelen voor maatschappelijke uitdagingen. Spring House++Meer informatieBekijk de brochure van Spring House. is bij uitstek een huis voor samenwerking en interactie, voor kruisbestuiving tussen verschillende disciplines. Ons nieuwe onderkomen wordt een werkplek, lab, salon en restaurant++RestaurantHet restaurant heet Choux en dient overdag als werkplek en ’s avonds als restaurant voor iedereen. ineen; een plek waar vernieuwers vanuit diepgewortelde betrokkenheid bij de wereld om hen heen samenkomen, samenwerken en van elkaar leren. Spring House staat voor het omarmen van het tegendraadse, voor gedurfd experimenteren en voor de gedeelde overtuiging dat vernieuwen nodig is, omdat gevestigde methodes en instituties vaak tekortschieten.

Hoezo verhuizen?

Veel mensen die wel eens op ons kantoor aan de Keizersgracht zijn geweest, zullen zich (terecht) afvragen wat ons bezielt om zo’n unieke locatie te verlaten. Dat was zeker geen gemakkelijke beslissing, want we hebben het ook na bijna tien jaar nog steeds erg naar ons zin hier. Maar we merken dat het steeds belangrijker wordt om samen te werken en samenwerking te faciliteren, om tot nieuwe oplossingsrichtingen voor maatschappelijke vraagstukken te komen. Niet alleen met ‘usual suspects’++Unusual suspectsWe zijn nadrukkelijk op zoek naar eigenzinnige mensen en organisaties uit verschillende sectoren die zich in Spring House willen vestigen: bedrijven, overheid, kennisinstellingen. Wat ons bindt is de noodzaak voor maatschappelijke vernieuwing., maar juist met een grote diversiteit aan partijen, sectoren en individuen. Spring House gaat ons die nieuwe partnerschappen, ideeën en een frisse blik opleveren waardoor we onze missie nog beter kunnen vervullen.Spring House gaat ons die nieuwe partnerschappen, ideeën en een frisse blik opleveren waardoor we onze missie nog beter kunnen vervullen. Wij wagen dan ook vol overtuiging deze gezamenlijke sprong naar een nieuwe plek!

 

Opengewerkte maquette van Spring House.
Maquette Spring House

Opengewerkte maquette van Spring House.

Maker: Otto Kaan

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Opengewerkte maquette van Spring House.

Klik op de afbeelding om de brochure van Spring House te bekijken.
Klik op de afbeelding om de brochure van Spring House te bekijken.

 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/kennisland-gaat-verhuizen/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/kennisland-gaat-verhuizen/