KL heeft een nieuwe stijl en nieuwe website!

Deze maand is het 15 jaar geleden dat KL werd opgericht en om dat te vieren, trakteren we onszelf en onze volgers op een nieuwe huisstijl en een nieuwe website.


27 oktober 2014

De huidige huisstijl gaat al een hele tijd mee. Sinds de oprichting is het oranje logo van KL een knipoog naar de ovale NL-autosticker geweest. Het nieuwe logo heeft een wat pittiger oranje en wordt door sommigen al liefkozend ‘pacman’ genoemd.  

 

KL-website in het jaar 2000
KL-website in het jaar 2000

Maker: Kennisland

Rechten:

Download
KL-website in het jaar 2000

Nieuwe website: focus

Bij de vorige website uit 2010 was het uitgangspunt nog: zoveel mogelijk tegelijk laten zien. De site schreeuwde als het ware “Kijk eens wat wij allemaal doen!”. In 2014 kiezen we juist voor rust, helderheid en focus. De paar duizend pagina’s content komen nu niet meer als een wervelstorm
op je af, maar in hapklare stukken. We introduceren ‘Cases’, rijke pagina’s met dingen die wij belangrijk vinden, die wij je graag willen laten zien.We introduceren ‘Cases’, rijke pagina’s met dingen die wij belangrijk vinden, die wij je graag willen laten zien. Deze cases vertellen samen met de thema’s waar Kennisland mee bezig is. Wie we zijn en waar we voor staan vind je in een oogopslag op de overzichtelijke pagina Over KL met prachtige portretfoto’s van Giorgos Gripeos. Uiteraard zijn alle oude nieuwsberichten, opiniestukken, publicaties en projectpagina’s bewaard gebleven. Op de homepage kun je zien hóe we op dit moment concreet aan maatschappelijke vernieuwing werken.

Nieuwe huisstijl

Een vertrouwde huisstijl achterlaten gaat niet zonder melancholie. Daarom hebben we op spectaculaire wijze afscheid genomen van ons oude logoWe hebben op spectaculaire wijze afscheid genomen van ons oude logo.:

 

KL-Logo-Burn-Fest
KL-Logo-Burn-Fest 1

Maker: Kennisland

Rechten:

Download
KL-Logo-Burn-Fest 2
KL-Logo-Burn-Fest 2

Maker: Kennisland

Rechten:

Download

 

Om de wereld alvast een beetje te laten wennen aan ons nieuwe logo++DownloadDownload ons nieuwe logo in verschillende bestandsformaten. zijn we een tijdje geleden begonnen met wildplakken. Zo was ons logo al te zien op een festival in Wales, op de Bibliothèque nationale de France in Parijs, tussen de palmbomen in Singapore, op Ameland, in New York, bij de Europese Commissie in Brussel, in Seattle, in Hamburg, bij verschillende ministeries, in treinen en vliegtuigen en op heel veel plekken in Amsterdam.

 

KL bij de Europese Commissie
KL bij de Europese Commissie

Maker: Kennisland

Rechten:

Download

Zie voor een impressie deze slideshow of bekijk de fotoset op Flickr:

KL now!KL was hereKL op SchipholKL domtorenKL XXXDe horizon vanuit OC&WKL op de PrinsengrachtKL met Neelie in de Oude Lutherse Kerk
KL logo guerilla
Bekijk stream op Flickr

KL.nl kan weer jaren vooruit

DeDe nieuwe huisstijl en website zijn ontworpen en gebouwd door Studio Parkers.  nieuwe huisstijl++HuisstijlDe nieuwe huisstijl-kleur is #ff6200 (html) en PMS1505C (Pantone). We gebruiken de lettertypes Droid Sans en Droid Serif. en website++OptimaalDe website is ook geoptimaliseerd voor mobiel gebruik en voor schermen met hoge resolutie. HTTPS-verkeer is nu standaard voor onze website. De connectie tussen kl.nl en je browser is versleuteld. Dit maakt het voor derden moeilijk om te onderscheppen wat je leest op onze site. Meer info zijn ontworpen en gebouwd door Studio Parkers. Jaren geleden maakten zij voor ons al de Digitale Pioniers-website. Wederom zijn wij onder de indruk van hun scherpte, gevoeligheid en humor. Door mee te denken en vooral ook voor ons uit te denken hebben ze een prachtige website opgeleverd waar wij jaren mee vooruit kunnen!

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/kl-nieuwe-stijl/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/kl-nieuwe-stijl/