KL Social Innovation Safari van start

Krap twee uur voor de aftrap van de WK-finale op 11 juli verwelkomen we 27 innovators uit 12 landen voor de kickoff van de Sociale Innovatie Safari. 


  • Betrokken KL'ers
1 juli 2010
  • 1ste Safari gericht op sociale innovatie
  • 26 deelnemers
  • 12 landen wereldwijd
  • 5 dagen non stop
  • 5 lokale uitdagingen
  • 1 slotbijeenkomst

Krap twee uur voor de aftrap van de WK-finale op 11 juli verwelkomen we 27 innovators uit 12 landen voor de kickoff van de Sociale Innovatie Safari. Dit internationale gezelschap buigt zich een week lang over de vraag: hoe maak ik een samenleving slimmer? Denken dus, maar vooral ook dóen, aan de hand van vijf lokale uitdagingen die vragen om een innovatieve aanpak.

Een Safari betekent avontuur in het onbekende. Ontdekken en bedwingen. Uitdagingen niet uit de weg gaan, maar te lijf. Deze avonturiers helpen we met inspiratie, theorie en praktijk: broodnodig in de urban jungle van een slimmer Nederland. Het wordt een week waarin innovatie teams aan de slag gaan met uitdagingen van locale partners op terreinen waar Kennisland actief is: onderwijs, overheid, erfgoed en sociale media. Zo gaan we aan de slag met een opdracht van het Centrum voor Jeugd en Gezin, het Eye film instituut, de Netwerkschool, ondernemers van IJburg en de Mixacademy.

Geen safari zonder trofee. De teams keren op 16 juli om 17:30 uur terug naar Kennisland om hun prototypes, voorstellen en oplossingen te presenteren tijdens het slotevenement. Gezamenlijk gaan we dan op zoek naar lessen voor sociale innovatie. Lessen waarmee we Nederland gezamenlijk weer slimmer kunnen maken.

Meer informatie over het programma, de deelnemers en het slotevenement op: www.kennisland.nl/nl/safari

Volg ons gedurende Safari op twitter: @socialsafari

Contact: safari@kennisland.nl
 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/kl-sociale-innovatie-safari-van-start/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/kl-sociale-innovatie-safari-van-start/