KL stimuleert sociaal ondernemerschap als partner in SEED

Kennisland draagt de komende twee jaar bij aan het versterken van de sector van sociaal ondernemers. Je kunt meedoen!


  • Betrokken KL'ers
8 februari 2013

Op 5 en 6 februari 2013 vond in Brussel de aftrap van het Erasmus voor Jonge Ondernemers-programma plaats, een Europees uitwisselingsprogramma dat ondernemerschap stimuleert door startende ondernemers aan ervaren ondernemers te koppelen. Kennisland is partner in het SEED-consortium dat de komende twee jaar sociaal ondernemerschap gaat stimuleren. Als intermediaire organisatie coördineert Kennisland uitwisselingen voor Nederlandse sociaal ondernemers en sociale ondernemingen.

Tijdens de aftrap kwamen 150 intermediaire organisaties en vertegenwoordigers van de Europese Commissie bij elkaar om kennis met elkaar te maken en ervaringen uit eerdere edities van het programma uit te wisselen. Het programma is gestart in 2010 en heeft volgens Ben Butters (Support Office, Europese Commissie) nu echt “momentum” gekregen. Op dit moment zijn er in totaal ongeveer 6.000 aanvragen voor een uitwisseling gedaan, 4.480 geaccepteerde aanvragen, 1.179 succesvol voltooide aanvragen en 1.455 nog lopende aanvragen. Nederland blijkt een van de meest gewilde landen voor zowel startende ondernemers als ondernemers die een startende ondernemer hosten.

Doe mee als starter of als host!
Kennisland draagt de komende twee jaar bij aan het versterken van de sector van sociaal ondernemers. Je kunt meedoen! Het programma biedt startende sociaal ondernemers de mogelijkheid om (internationale) kennis en ervaring op te doen bij een ervaren sociaal ondernemer en te werken aan een portfolio en een relevant netwerk van contacten. Als host-onderneming kom je in aanraking met nieuwe ideeën en perspectieven van een nieuwe generatie ondernemers.

Ben je een sociaal ondernemer en geïnteresseerd om een startende sociaal ondernemer te hosten? Of ben je een startende sociaal ondernemer en lijkt het je interessant om in Europa op uitwisseling te gaan? Neem contact met ons op.

Meer informatie:
www.erasmus-entrepreneurs.eu

Meer info over sociaal ondernemerschap in Nederland:
www.social-enterprise.nl

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/kl-stimuleert-sociaal-ondernemerschap-als-partner-in-seed/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/kl-stimuleert-sociaal-ondernemerschap-als-partner-in-seed/