Lancering Tribler tijdens P2P-TV workshop

Tijdens de P2P-TV workshop, die Creative Commons op 17 maart organiseerde samen met de TU Delft, werd het programma Tribler gelanceerd.


  • Betrokken KL'ers
18 maart 2006

Tijdens de P2P-TV workshop, die Creative Commons op 17 maart organiseerde samen met de TU Delft, werd het programma Tribler gelanceerd.

Tribler is als een gewone BitTorrent-client te gebruiken, maar de grote vernieuwing zit hem in de mogelijkheid elkaar te helpen met downloaden. Het vriendensysteem van Tribler zorgt ervoor dat je bestanden via meerdere bronnen binnenkrijgt en zo je downloadcapaciteit beter benut.

William Valkenburg van de Publieke Omroep kondigde tijdens de workshop aan er een ‘Letter of Intent’ zal worden ondertekend om binnenkort een pilot met Tribler te starten. In de pilot worden sommige omroepproducties via het Tribler systeem beschikbaar gesteld. Daarnaast heeft de omroep aangegeven te willen onderzoeken of de content onder een Creative Commons licentie gepubliceerd kan worden.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/terugblik-out-of-office-23-kleine-stapjes-naar-open-toegang-tot-kennis/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/terugblik-out-of-office-23-kleine-stapjes-naar-open-toegang-tot-kennis/