Meld je nu aan voor de European Social Innovation Competition 2017

Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor de European Social Innovation Competition van 2017. Het thema dit jaar is 'Equality Rebooted'. Ken of heb jij een initiatief dat zich bezighoudt met ongelijkheid in de samenleving? Lees dan snel verder.


header_img
EUSIC

Meld je nu aan voor de European Social Innovation Competition 2017

Maker: European Social Innovation Competition 2017

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Meld je nu aan voor de European Social Innovation Competition 2017
1 maart 2017

Dit jaar staat de competitie in het teken van toenemende ongelijkheid die ontstaat door technologische ontwikkelingen++David Rothman“Income inequality hinders economic opportunity and innovation” schrijft David Rothman in MIT Technology Review. Lees verder. Het thema luidt dan ook ‘Equality Rebooted’. Digitalisering en automatisering veranderen onze economie en arbeidsmarkt razendsnel. Dit brengt grote en verreikende veranderingen met zich mee voor onze huidige en toekomstige manier van werken en leven.

Voor de competitie zijn we op zoek naar innovaties van producten, technologieën, diensten, en modellen die iedereen de benodigde vaardigheden en kansen bieden om deel te nemen aan en te profiteren van de technologische verandering. 

Dertig semi-finalisten worden uitgenodigd voor de Social Innovation Academy in Madrid. Deze academy bestaat uit een driedaags programma dat gericht is op het verbeteren of verder ontwikkelen van initiatieven. Van deze semi-finalisten kiest de jury tien finalisten, waarvan drie projecten uiteindelijk elk €50.000 ontvangen tijdens de uitreikingsceremonie in Brussel.

Lees hier meer over hoe de European Social Innovation Competition in z’n werk gaat.

Aanmelden voor de competitie kan op de EUSIC-website tot vrijdag 7 april 2017, 12:00 CET.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/meld-je-nu-aan-voor-de-european-social-innovation-competition-2017/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/meld-je-nu-aan-voor-de-european-social-innovation-competition-2017/