Nieuwe adviseur cultuur: Pepijn Reeser

Pepijn is adviseur cultuur en werkt onder andere aan het programma Leiderschap in Cultuur (LinC).


header_img
Pepijn Reeser

Pepijn Reeser

Maker: Giorgos Gripeos

Rechten:

Download
24 december 2014

Ter ondersteuning en aanvulling van de programmamanager van Leiderschap in Cultuur (Iselien Nabben) waren wij op zoek naar een nieuwe collega wiens hart sneller gaat kloppen van alles wat met cultuur te maken heeft. Iemand die het werkveld goed kent en begrijpt wat er nodig is om de sector verder te professionaliseren. We hebben deze culturele hoogvlieger gevonden in de persoon van Pepijn Reeser, onze nieuwe adviseur cultuur.

Pepijn is voorstander van experiment, samenwerking en nieuwe verbindingen in het culturele veld.Pepijn is voorstander van experiment, samenwerking en nieuwe verbindingen in het culturele veld. Hij studeerde geschiedenis in Nijmegen, waar hij actief was in de studentenjournalistiek. Eerdere werkgevers waren onder andere een bibliotheek, een uitgeverij en een mediabedrijf. Als cultureel ondernemer schreef hij teksten voor erfgoedinstellingen en ondersteunde hij kunstenaars met research, redactie en advies. Ook was hij als conservator betrokken bij het nooit gebouwde Nationaal Historisch Museum. Hier werkte hij mee aan twee tentoonstellingen en boog hij zich over de vraag wat een museum in de 21ste eeuw moet zijn.

Vanaf 2011 bracht hij veel tijd door in Paramaribo, waar hij een boek schreef over musea en erfgoed in Suriname. Geprikkeld door zijn ervaringen in de voormalige kolonie ging hij voor een tweede boek op zoek naar de meest overtuigende manier om naar de controversiële Surinaamse president Desi Bouterse te kijken.

We zijn heel blij dat Pepijn ons team versterkt en hij zal zeker nog van zich laten horen!

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/nieuwe-adviseur-cultuur-pepijn-reeser/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/nieuwe-adviseur-cultuur-pepijn-reeser/