Nieuwe medewerkers: Dennis en Koko

Kennisland heeft twee nieuwe, veelbelovende mensen aangenomen: onderwijsadviseur Dennis van den Berg en adviseur stedelijke vernieuwing Koko Herder.


header_img
Dennis en Koko

Dennis van den Berg & Koko Herder

Maker: Giorgos Gripeos

Rechten:

Download
20 april 2017

Voor Dennis heeft goed onderwijs de belofte dat er geluk schuilt in het onbekende, dat je beter kan worden dan je nu al bent en dat er kansen zijn voor iedereen. Het is ook de belofte van een baan, van burgerschap en van bildung++BildungHet begrip ‘bildung’ wordt toegeschreven aan de Duitse geleerde en diplomaat Wilhelm von Humboldt (1767-1835) en staat voor de algemene ontplooiing van alle menselijke kwaliteiten.. Goed onderwijs krijgt vorm waar leergierige studenten en enthousiaste docenten elkaar vinden. Juist die elementaire relatie staat onder druk in het huidige onderwijs. Het systeem is in zijn ogen nodeloos complex geworden. Daar wil hij graag wat aan doen.

Lees meer over Dennis

Koko studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam met een Research Master Urban Studies en behaalde daar ook zijn bachelor Sociale Geografie en Planologie. Hij is gefascineerd door stedelijke verandering en houdt zich voornamelijk bezig met de vraag hoe bewoners kunnen bijdragen aan een meer inclusieve en duurzame stad. Bottom-up-initiatieven zouden volgens hem niet alleen lokaal impact moeten hebben, maar juist ook op bijvoorbeeld het niveau van overheidssystemen. Koko werkt op dit moment aan het programma Amsterdammers, Maak Je Stad!.++Amsterdammers, Maak je Stad!Amsterdam is op dit moment innovatiehoofdstad van Europa (iCapital). Met dit programma wordt het iCapital-prijzengeld ingezet om nóg beter te worden in het bottom-up aanpakken van stedelijke vraagstukken.

Lees meer over Koko

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/nieuwe-medewerkers-dennis-en-koko/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/nieuwe-medewerkers-dennis-en-koko/