Nora van der Linden en Kimon Moerbeek nieuwe voorzitters van Kennisland

In juni 2017 hebben we met de benoeming van Nora van der Linden en Kimon Moerbeek als nieuwe directeurs, een nieuwe fase van Kennisland ingeleid. De afgelopen anderhalf jaar heeft Paul Keller hen klaargestoomd voor hun nieuwe rol: zij zullen vanaf half oktober 2018 samen leiding geven aan Kennisland. Paul treedt dan af als voorzitter.


header_img
Paul draagt het stokje over aan Nora en Kimon

Half oktober 2018 treedt Paul Keller af als voorzitter van KL.

Maker: Giorgos Gripeos

Rechten:

Download
Half oktober 2018 treedt Paul Keller af als voorzitter van KL.
27 september 2018

Kennisland is ooit opgericht om maatschappelijke vernieuwing en de kennissamenleving op de kaart te zetten. Kimon en Nora willen nog sterker de nadruk gaan leggen op wat die vernieuwing oplevert en voor wie. Ons onderwijs is van hoog niveau, maar staat onder druk. Leren we wel de juiste dingen? Onze bevolking wordt steeds ouder en diverser, maar ontwikkelt de zorg mee? Onze steden zijn booming, maar tegelijkertijd groeit de ongelijkheid. Waar botsen oude ideeën, systemen en organisatievormen met nieuwe waarden, behoeften en mogelijkheden? Dat is wat Kennisland de komende jaren gaat onderzoeken, om te komen tot betere oplossingen.

Nora van der Linden werkt sinds 2011 bij Kennisland als adviseur sociale innovatie en onderwijs. Haar doel is om betere uitkomsten te bewerkstelligen voor mensen die minder zichtbaar en hoorbaar zijn in de samenleving, en hen te betrekken bij de complexe maatschappelijke vraagstukken die hun leven rakenPaul heeft niet alleen KL op de kaart gezet als voorvechter van een beter auteursrecht in Europa en online toegankelijk gedigitaliseerd erfgoed, maar was ook achter de schermen een belangrijke spil in de organisatie. Onze dank daarvoor is groot!. Nora:

“Het is een grote eer en een voorrecht om Kennisland een nieuwe fase in te loodsen. Ik kijk er enorm naar uit om samen met Kimon en de rest van het team op zoek te gaan naar de maatschappelijke vraagstukken die deze tijd definiëren en met nieuwe oplossingen te komen.”

Kimon Moerbeek is sinds 2010 adviseur onderwijs bij KL en onder andere ontwerper van het landelijke programma Onderwijs Pioniers, voorloper van het LerarenOntwikkelFonds. Hij werkt volgens de filosofie dat vernieuwing begint bij de intrinsieke motivatie van mensen om hun omgeving te verbeteren op basis van eigen inzicht en creativiteit. Kimon:

“Ik ben als stagiair begonnen bij Kennisland en heb deze organisatie altijd beschouwd als het perfecte platform om mijn idealen te realiseren. Ik ben blij dat ik verder mag bouwen aan KL om er voor te zorgen dat Kennisland ook in de toekomst de plek blijft waar mensen hun idealen omzetten in actie.”

Paul Keller heeft de afgelopen elf jaar bij Kennisland gewerkt, waarvan de afgelopen negen als directeur en het laatste jaar als voorzitter.++De komende maandenPaul blijft nog tot en met januari 2019 bij KL om zich volledig op de laatste fase van de Europese auteursrechtenhervorming te kunnen focussen.  Hij stond aan de wieg van gezichtsbepalende projecten zoals Digitale Pioniers, Creative Commons Nederland en Beelden voor de Toekomst. Vanuit Kennisland heeft Paul bovendien een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de opendatastrategie van Europeana.eu en een groot aantal andere erfgoedinstellingen. Hiernaast heeft hij Kennisland (en de mede door hem opgerichte COMMUNIA Association) tot toonaangevende speler gemaakt in het debat over moderner, meer open Europees auteursrecht.

Paul heeft niet alleen Kennisland op de kaart gezet als voorvechter van een beter auteursrecht in Europa en online toegankelijk gedigitaliseerd erfgoed, maar was ook achter de schermen een belangrijke spil in de organisatie. Onze dank daarvoor is groot!

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/nora-van-der-linden-en-kimon-moerbeek-nieuwe-voorzitters-van-kennisland/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/nora-van-der-linden-en-kimon-moerbeek-nieuwe-voorzitters-van-kennisland/