OBS ‘Het Volle leven’ bouwt voort op groene grond

Innovatiebrigade van Innovatie Impuls Onderwijs te gast bij basisschool ‘Het Volle Leven’ 


  • Betrokken KL'ers
2 april 2011

Op een van de eerste echte lentedagen van het jaar was de Innovatiebrigade van de Innovatie Impuls Onderwijs te gast bij basisschool ‘Het Volle Leven’ in Scheveningen. Een school die tussen de bomen, met de zee op een steenworp afstand, in verbinding staat met de natuur. Maar in hoeverre kun je Het Volle Leven ook een echte groene school noemen? 

Het complete schoolteam boog zich over deze vraag, die essentieel is voor de koers die de school in de toekomst gaat varen. De krachtenanalyse liet een duidelijke uitkomst zien: Groen zit in de genen van de schoo en daar moet gebruik van worden gemaakt! Al snel ontkiemden vele plannen om de natuur de klas in te brengen, en de klas in de natuur.

Een greep uit de toekomstplannen: verse thee van munt uit de moestuin, een leerling-roulatiesysteem voor dierenverzorgers en eierenrapers, creatieve lessen met de natuur en een doorgaande leerlijn, waarbij in groep 8 wordt geoogst wat in groep 1 is gezaaid. Want groen zijn is niet alleen groen denken, maar ook groen doen.

Wil je dat de Innovatiebrigade ook jouw school bezoekt? Lees dan verder op de website van de InnovatieImpuls Onderwijs

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/obs-het-volle-leven-bouwt-voort-op-groene-grond/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/obs-het-volle-leven-bouwt-voort-op-groene-grond/