Selectie projecten Digitale Pioniers Ronde 18

Projectvoorstellen waardoor burgers de vrijstaat van het internet gebruiken om zich op nieuwe manieren te kunnen organiseren. Projecten die bijdragen aan maatschappelijke participatie en een democratische samenleving.


12 april 2010

Voor de achttiende en laatste ronde Digitale Pioniers kregen we maar liefst 99 aanvragen binnen. Digitale Pioniers zocht voor deze ronde met als thema “Vrijstaat” projectvoorstellen waardoor burgers de vrijstaat van het internet gebruiken om zich op nieuwe manieren te kunnen organiseren. Projecten die bijdragen aan maatschappelijke participatie en een democratische samenleving.

Met trots presenteren we de zes geselecteerde projecten:

Werk
Een internetcommunity voor schrijvers en redacteuren en een bijbehorend literair tijdschrift dat speciaal wordt uitgegeven als e-book.

Digitale Koelkast
Slaat een digitale brug tussen aan de ene kant bewuste consumenten en aan de andere kant producenten en winkeliers, waarbij lekkere en eerlijke producten centraal staan.

 

Internet Platform Magneet Festival
De omgeving waar festival liefhebbers, creatieven en sponsors elkaar ontmoeten, ideeën en ervaringen uit wisselen, en samen werken aan de realisatie van een ‘crowdsourced’ festivalprogramma.

 

Kiwah
Samen werken aan een duurzame economie door zichtbaar te maken waar welke duurzame producten en diensten verkrijgbaar zijn, deze beoordelen en hiermee punten sparen.

 

MIMAQ
Staat voor Mobile Individual Measurements of Air Quality. Lokale milieu eigenschappen worden gemeten en gepresenteerd via “heatmaps” op een kaart en mobiele augmented reality.

 

Urbanode
Ontwikkelt een mobiele applicatie en toolkit waarmee gebruikers beschikbare diensten in publieke ruimten kunnen doorzoeken en daarmee hun omgeving kunnen beïnvloeden.

Lees meer over deze projecten op de projecten-pagina van de Digitale Pioniers website en blijf op de hoogte via de Digitale Pioniers nieuwsbrief.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/selectie-projecten-digitale-pioniers-ronde-18/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/selectie-projecten-digitale-pioniers-ronde-18/