Slimmernetwerk Doetank Masterclass zet Doetanks in ‘doestand’

Ontwerpdenker Jonas Piet introduceerde vijf speciaal ontwikkelde ‘prototypingtechnieken’.


  • Betrokken KL'ers
3 juli 2012

Een techniek ontwerpen waarmee je de kennis van collega’s kunt borgen? Een ‘videolandschap’ over effectief leiderschap ontwikkelen? De laatste Doetank Masterclass van 2012 draaide volledig om het test- en toepasbaar maken van vernieuwende ideeën voor de maatschappelijke vraagstukken waar in de Doetanks aan gewerkt wordt.

Tijdens de masterclass introduceerde ontwerpdenker Jonas Piet vijf speciaal ontwikkelde ‘prototypingtechnieken’. Doel van de masterclass was om de nieuwe technieken toe te passen op de ideeën die de Doetanks bij eerdere bijeenkomsten hadden ontwikkeld. Door de Doetank-leden en hun coaches te overladen met allerlei testattributen waanden ze zich voor even in een heus ‘veldlab’: een creatieve chaos waarbinnen alles geoorloofd was en gebruikt kon worden om aan het eind van de masterclass een echt prototype te kunnen presenteren.

Benieuwd naar de uitkomsten van de Doetank Masterclass? Bekijk het beeldblog met foto’s, tekst en videomateriaal. Bekijk ook de gebruikte prototypingtechnieken uit de Doetank Gereedschapskist.

De meeste Doetanks zullen hun prototypes de komende tijd testen bij verschillende overheidsorganisaties. Een deel van de uitkomsten van de tests zullen we terugzien op het Slimmernetwerk Café van 5 september.  

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/slimmernetwerk-doetank-masterclass-zet-doetanks-in-doestand/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/slimmernetwerk-doetank-masterclass-zet-doetanks-in-doestand/