The Network Effect

KL, British Council en Demos organiseren Amsterdamse Network Effect, met als thema 'social diversities in cities'.


31 maart 2006

Kennisland is samen met de Britse denktank Demos één van de partners van de British Council in ‘The Network Effect’. Het doel van de British Council is om wereldwijd banden met professionals en besluitvormers op te bouwen om gezamenlijk een programma op te bouwen op het gebied van onderwijs, wetenschap, kunst of bestuur. Op die manier kunnen landen hun cultuur en ideeën met het Verenigd Koninkrijk en onderling uitwisselen.

De Zweedse afdeling van de British Council heeft ‘The Network Effect’ opgezet. Het doel is om netwerken tussen een volgende generatie Europese leiders te laten ontstaan. Eens in het half jaar wordt door één van de afdelingen van de British Council in Europa een Network Effect evenement georganiseerd. Een evenement heeft als thema een maatschappelijk vraagstuk waar veel landen mee worstelen voor de toekomst.

Zo stond tijdens het eerste Network effect evenement in Stockholm de rol van de media in Europese democratieën centraal. Op 14, 15 en 16 juni 2006 vindt The Amsterdam Network Effect plaats. Kennisland organiseert dit samen met de British Council en Demos. Aanleiding voor het thema ‘social diversities in cities vormen (o.a.) recente gebeurtenissen als de moord op Theo van Gogh, de rellen in Parijs, de bomaanslagen in Madrid en Londen en de onrust rond de Deense cartoons.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/the-network-effect/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/the-network-effect/