Tweede Digitale Pioniers Academie van start

Op 11 april jl. is de tweede Digitale Pioniers Academie van start gegaan. De komende maanden zal met de geselecteerde projecten gewerkt worden aan een duurzaam model rondom hun project.


  • Betrokken KL'ers
19 april 2007

Op 11 april jl. is de tweede Digitale Pioniers Academie van start gegaan. De komende maanden zal met de geselecteerde projecten gewerkt worden aan een duurzaam model rondom hun project. Met trots presenteren wij hierbij de deelnemers voor de Academie 2007:

Stills; een interactieve community voor familiefoto’s, waarbij de leden elkaar ondersteunen bij het opsporen van familieverhalen. Mobile Reporters; waar iedereen zijn telefoonfilmpjes kan uploaden en delen via zijn eigen subsite. Mimoa; een interactieve website over actuele moderne architectuur in Europa. Robinwerktook; op deze site wordt de bijdrage die mensen met een verstandelijke beperking leveren aan onze samenleving tastbaar gemaakt. Wizzi; Winnen is weten hoe de melk niet overkookt. Winnen is weten, winnen is Wizzi. Wizzi is een multi-user platform voor vraag en antwoord. CityChatCraft; communiceren over Amsterdam met Amsterdammers via een bijzondere kaart. Seek & Hide; een theatraal computerspel waarin kinderen de hoofdrol spelen. Coonda; een videoplatform voor de uitwisseling van educatieve of informatieve kennis. Floss; een online kenniscentrum, waarin gebruikers kunnen leren open source softwares te gebruiken. Radio Ruisriet; Streaming radioplatform voor migranten en Maildepolitiek; maildepolitiek maakt het makkelijk om politici te vinden te en emailen. Zo kun je gerichte antwoorden krijgen van politici van jouw politieke voorkeur die verantwoordelijk zijn voor jouw specifieke probleem.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/tweede-digitale-pioniers-academie-van-start/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/tweede-digitale-pioniers-academie-van-start/