Winnaars Digitale Pioniers Academie bekend

De afgelopen vijf maanden werkten dertien innovatieve internetprojecten binnen de Digitale Pioniers Academie aan een businessplan. Op zaterdag 21 oktober maakte een jury van acht experts in Amsterdam de winnaars bekend die elk een bedrag van €25.000 ontvangen.


  • Betrokken KL'ers
23 oktober 2006

Woophy, Bliin en Bugpool zijn uitgeroepen tot winnaars van de Digitale Pioniers Academie 2006. De afgelopen vijf maanden werkten dertien innovatieve internetprojecten binnen de Digitale Pioniers Academie aan een businessplan.

Op zaterdag 21 oktober maakte een jury van acht experts in Amsterdam de winnaars bekend die elk een bedrag van €25.000 ontvangen. Woophy is een grote online foto en reisgemeenschap waar bezoekers kunnen inzoemen op locatiegebaseerde foto’s. De gebruikte techniek en toepassing zijn uniek in de wereld. De tweede winnaar is Bugpool. Uit het insecten-forum van de kunst site Nobodyhere is spontaan een community van ‘bugs’ ontstaan. De software van Bugpool biedt nieuwe mogelijkheden voor het vorm en inhoud geven aan chatomgevingen en discussie-fora. De derde winnaar van het bedrag van €25.000 is Bliin. Een open platform, voor desktop en mobiele cliënten, waar ingelogde gebruikers andere ingelogde gebruikers kunnen traceren, volgen en contacten in real-time, op een Google Map.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/winnaars-digitale-pioniers-academie-bekend/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/winnaars-digitale-pioniers-academie-bekend/