Adventuregame over kunst wint bibliotheek prijs

4 januari 2010

De bibliotheek Artogather uit Groningen heeft de Bibliotheek Innovatieprijs gewonnen samen met de Voelbibliotheek van Amstelveen. Artogather is bedoeld voor VMBO-scholieren en heeft kunst als invalshoek.

In de Voelbibliotheek van Amstelveen kunnen scholieren uit het voortgezet onderwijs terecht als ze op zoek zijn naar mooie boeken of een werkstuk maken. De scholen leveren de inhoud aan van de website die op korte, duidelijke en prettige wijze informatie verschaft.

De Digibus Almere belandde op de derde plek. De Bibliotheek Innovatieprijs bestaat uit een bedrag van 20.000 euro dat deze keer over twee winnaars werd verdeeld. Ze kregen hun prijs op 9 december in Utrecht overhandigd op de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De andere genomineerde projecten waren Kidscorners van Bibliotheek Utrecht en Biebweb van Bibliotheek Leiden.

Auteur: Geert Wissink

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/adventuregame-over-kunst-wint-bibliotheek-prijs/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/adventuregame-over-kunst-wint-bibliotheek-prijs/