Celluloid Remix @ NIMk

  5 januari 2010

  Op zaterdag 22 augustus was Celluloid Remix te gast op het Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMk) voor een workshop met de splinternieuwe open source video mixing tool FreeJ. Onder begeleiding van dyne.org ontwikkelaars werden Celluloid-Remix fragmenten met FreeJ tot korte filmpjes geremixt. Ondanks de tropische temperaturen waren 13 deelnemers hard aan de slag met slechts een week te gaan voor de deadline… Bekijk alle foto’s van de workshop hier.

  FreeJ

  FreeJ is een open source software tool voor het maken van live video, die mede met ondersteuning van Digitale Pioniers tot stand is helping outgekomen. Met FreeJ kunnen meerdere lagen video direct op het scherm bewerkt worden met effecten en filters. En zijn videobronnen als live webcam, movie files, beelden, tekst en javascript animaties te mixen. FreeJ wordt ontwikkeld met de wens vrije (gratis) software te bieden (GNU GPLv3).

  FreeJ biedt gebruikers en producers ook een web gebaseerd on-line platform voor uitzendingen met de mogelijkheid voor uploaden van video’s en programmeerbare lijsten. Belangrijkste platforms die ondersteund worden zijn GNU/Linux en BSD systeem inclusief Apple/OSX en overdraagbaar op populaire open source operationele systemen.

  Celluloid Remix

  Celluloid Remix is een online remix wedstrijd met films uit het begin van de filmgeschiedenis. Deelnemers remixen filmfragmenten uit de collectie van het Filmmuseum met eigen materiaal en een eigen soundtrack tot nieuwe korte films. Een vakjury onder leiding van Eboman beoordeelt de inzendingen.

  Op 1 september sluit de mogelijkheid voor het inzenden voor de wedstrijd… Winnende inzendingen worden vertoond tijdens het Celluloid Remix Event van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Kijk voor filmfragmenten, wedstrijdvoorwaarden en alle inzendingen op www.celluloidremix.nl.

  Celluloid Remix wordt binnen het project Beelden voor de Toekomst gerealiseerd door het Filmmuseum en Kennisland in samenwerking met het Nederlands Film Festival.

  Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/celluloid-remix-nimk/

  This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/celluloid-remix-nimk/