Celluloid Remix workshop @ Crosslab

  5 januari 2010

  Op 17 juni was Celluloid Remix te gast op Crosslab, het medialab van de Willem de Kooning Academie. Studenten van alle studierichtingen komen naar Crosslab om zich te laten inspireren door technologie en multimedia. Sample-artiest Eboman gaf een presentatie en workshop over de kunst van remixing.

  Aan de hand van de eerste remix die hij voor de aftrap van Celluloid Remix maakte op BeamLab, liet Eboman de ins & outs over 3D remixing, masking en scratching zien. Studenten lieten zien met welke celluloid remixes ze bezig waren in het Crosslab en Eboman gaf tips & trics.

  Bekijk hier alle foto’s van de Celluloid Remix workshop @ Crosslab.

  Celluloid Remix is een online remix wedstrijd met films uit het begin van de filmgeschiedenis. Deelnemers remixen filmfragmenten uit de collectie van het Filmmuseum met eigen materiaal en een eigen soundtrack tot nieuwe korte films. Een vakjury onder leiding van Eboman beoordeelt de inzendingen.

  Winnende inzendingen worden vertoond tijdens het Celluloid Remix Event van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Deadline voor inzenden: 1 september 2009. Kijk voor filmfragmenten, wedstrijdvoorwaarden en alle inzendingen op www.celluloidremix.nl. Blijf op de hoogte over deelname aan nieuwe workshops via de Celluloid Remix Facebook-groep.

  Celluloid Remix wordt binnen het project Beelden voor de Toekomst gerealiseerd door het Filmmuseum en Kennisland in samenwerking met het Nederlands Film Festival.

  Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/celluloid-remix-workshop-crosslab/

  This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/celluloid-remix-workshop-crosslab/