Horeca1 wint Europese eGovernment Award

13 september 2010

Auteur: Lobke van der Meulen

Vorige week is in Lissabon de winnaar van de Europese eGovernment Award 2007 bekend gemaakt. En niemand minder dan het Amsterdamse team van Horeca1 heeft de award in de categorie ‘better public services for growth and jobs’ gewonnen.

Horeca1 is een online systeem waarmee horeca-ondernemers in één procedure al hun vergunningen en ontheffingen kunnen aanvragen. De ondernemer hoeft ook zijn gegevens maar één keer in het systeem in te voeren. Horeca1 werkt op dit moment in drie Amsterdamse Stadsdelen (Centrum, de Baarsjes en Westerpark). Als je meer wilt weten over Horeca1 kijk dan op de website.

Twee jaar geleden zaten we (de Kafkabrigade) onder andere met mensen die nu deel uitmaken van het Horeca1 team in een broodjeszaak in Amsterdam-West om te praten over de rompslomp waar startende ondernemers doorheen moesten om hun vergunningen rond te krijgen. Als we dat gesprek nu zouden herhalen, zou het vast heel anders verlopen.

Team Horeca1: gefeliciteerd!

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/horeca1-wint-europese-egovernment-award/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/horeca1-wint-europese-egovernment-award/