Live vliegtuigen volgen in Google Earth

5 januari 2010

In de afgelopen maanden hebben Geluidsnet en het Platform Vlieghinder Regio Castricum een nieuwe toepassing gelanceerd voor Google Earth. Vliegbewegingen boven Schiphol zijn nu live te volgen in Google Earth, compleet met gegevens over informatie over het type vliegtuig. Daarnaast zie je ook hoeveel decibel de vliegtuigen produceren.

We hebben een tijdje rondgehangen in Google Earth en het resultaat is verbluffend. Je ziet continu de decibel ‘torens’ boven de meetpunten veranderen van grootte en door middel van rode en groene banen zie je wat de koers is van de landende en stijgende vliegtuigen. Het is jammer dat je niet omhoog kunt kijken in Google Earth, anders zag je ze echt overkomen, maar dichterbij kun je bijna niet komen! Een erg mooi voorbeeld van het combineren van realtime data met Google Earth.

Zie www.geluidsnet.nl voor meer informatie over de metingen. Of open direct dit bestand in Google Earth (zorg wel dat je de laatste versie hebt).

Auteur: Geert Wissink

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/live-vliegtuigen-volgen-in-google-earth/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/live-vliegtuigen-volgen-in-google-earth/