VPRO Digitaal valt in de prijzen

4 januari 2010

Erwin Blom, hoofd van de afdeling Digitaal van de VPRO, heeft de Vosko Trofee voor Business en Innovatie 2005 gewonnen. Welverdiend naar onze mening, want de VPRO is de enige omroep in Nederland die blijft vernieuwen op digitaal gebied.

Op omroep.blogspot.com valt te lezen dat de jury de innovatie roemt die onder Bloms leiding plaats heeft bij de Nieuwe Media afdeling van de VPRO. Er waren lovende woorden over vernieuwing op het gebied van internet via de mobiel, breedband internet en digitale themakanalen en benadrukte men de kracht van projecten als 3VOOR12, Bieslog en Holland Doc. Kortom: een pionier van het serieuze soort, aldus de jury.

De prijs, bestaande uit een bedrag van 10.000 euro en een kunstwerk van zilversmid Jan Matthesius, is bestemd voor pioniers op het gebied van nieuwe media en de daarbij behorende techniek en technische toepassingen.

De Vosko Trofee is een gezamenlijk initiatief van Vosko Networking B.V. en Jaap van Till. De trofee wordt jaarlijks uitgereikt en beleeft in 2005 zijn 10e editie.

Auteur: Geert Wissink

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/vpro-digitaal-valt-in-de-prijzen/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/vpro-digitaal-valt-in-de-prijzen/