Breedbandsymposium Drechtsteden

Symposium over maatschappelijke breedbandtoepassingen voor de Drechtsteden.


2006 - 2006

Onder de vlag van Stichting Breedband Drechtsteden is in Dordrecht in september 2005 de schop de grond ingegaan voor de aanleg van een glasvezelring. Vanaf februari 2006 kunnen de zestien deelnemende instellingen beschikken over een supersnel datanetwerk dat 115 lokaties met elkaar verbindt.

Het netwerk biedt tal van nieuwe mogelijkheden voor de deelnemende instellingen. Op 1 maart 2006 opende minister Brinkhorst dit glasvezelnetwerk tijdens het symposium ‘Breedband: toepassingen voor de non-profitsector’.
In vier workshops gericht op onderwijs, zorg, woningbouwcorporaties en gemeenten, werden best-practices en ervaringen van andere instellingen en organisaties uit het land gepresenteerd. Op die manier werd samen nagedacht hoe optimaal gebruik te kunnen gaan maken van deze nieuwe infrastructuur.

KL heeft het symposium georganiseerd en verzorgde de inhoudelijke programmering. Joeri van den Steenhoven was dagvoorzitter.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/projecten/breedbandsymposium-drechtsteden/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/projecten/breedbandsymposium-drechtsteden/