HO-Minor Creative Commons

In de periode 2006-2008 ontwikkelde KL binnen Creative Commons een tweetal minors voor Hoger Onderwijs.


  • Betrokken KL'ers
2006 - 2008

Auteursrecht zit als onderwerp niet of nauwelijks in het studieprogramma van opleidingen die over contentontwikkeling gaan. Dat is jammer omdat de studenten in hun beroepspraktijk juist veel met auteursrechtelijke kwesties te maken krijgen.

KL ontwikkelde binnen Creative Commons Nederland een tweetal minors in samenwerking met de Haagse Hogeschool (Communicatie & Multimedia Design) en INHOLLAND (informatica en technische informatica).

De tienweekse minors zijn onder CC-licentie uitgegeven en erop gericht om door de opleidingen zelf te worden verzorgd. Vanuit KL en de partners van Creative Commons Nederland worden hooguit nog wat gastcolleges verzorgd. INHOLLAND heeft de minor inmiddels drie jaar achtereen aan de studenten aangeboden.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/projecten/ho-minor-creative-commons/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/projecten/ho-minor-creative-commons/