Kenniscentrum Oorlogsbronnen

Het Kenniscentrum Oorlogsbronnen is een samenwerkingsverband waarin verschillende erfgoedorganisaties, archieven en ontwikkelaars werken aan de bundeling van activiteiten, (digitale) producten en diensten rondom de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust.


Website
www.oorlogsbronnen.nl/
E-mail
lk@kl.nl
header_img
Rotterdam in 1940 na overgave

Rotterdam in 1940 na overgave

Maker: Onbekend

Rechten:

Original

Download
Rotterdam in 1940 na overgave.
2015

Doel van het Kenniscentrum Oorlogsbronnen is dat vanuit thematische++ThematischOok Europeana werkt steeds meer thematisch, kijk bijvoorbeeld bij Europeana 1914-1918. samenwerking tussen vele organisaties in Nederland hun bijzondere en waardevolle Tweede Wereldoorlog- en Holocaustcollectie beter zijn weg vindt naar de gebruiker. Of dit nu een onderzoeker, een scholier of een amateur-historicus is.

Het NIOD is coördinator van dit programma en wordt bijgestaan door Digitaal Erfgoed Nederland (DEN). Kennisland werkt mee aan het werkpakket dat gaat over hoe het erfgoed op een herbruikbare manier gedeeld kan worden: auteursrechtelijk, maar ook technologisch.

Vanuit Kennisland werkt Lisette Kalshoven aan het Kenniscentrum Oorlogsbronnen.

 

Als je dit interessant vindt, dan misschien ook:

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/projecten/kenniscentrum-oorlogsbronnen/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/projecten/kenniscentrum-oorlogsbronnen/