Manifestatie ‘In de Buurt van ICT’

Landelijke manifestatie over de inzet van ICT in buurten en wijken om de sociale kwaliteit te bevorderen.


2003

Overal in Nederland wordt ICT ingezet om een bijdrage te leveren aan sociale kwaliteit. Of het nu gaat om welzijn, onderwijs, participatie, veiligheid of integratie: de rijkdom aan projecten en initiatieven is even groot als de mogelijkheden van ICT. En nog steeds worden er nieuwe initiatieven opgestart. Hoogste tijd voor een tussenstand. Daarom organiseerde KL samen met tal van andere organisaties de landelijke manifestatie ‘In de buurt van ICT’.

De manifestatie vond plaats op 12 juni 2003. Ruim 1.000 mensen kwamen op deze dag naar de Passengers Terminal Amsterdam. Tal van projecten passeerden de revue waaronder Digitale Trapvelden, Kenniswijk, Digitale Pioniers, Digitale Broedplaatsen en nog vele anderen. Bij veel van deze projecten speelde KL een rol: als initiatiefnemer, adviseur en/of organisator van het netwerk. Voor KL was het dus een belangrijke dag, want voor het eerst waren bijna alle ICT-gerelateerde projecten waar KL aan werkt op één manifestatie vertegenwoordigd. ‘In de buurt van ICT’ wilde een zo breed mogelijk overzicht bieden van de manier waarop ICT in Nederland wordt ingezet voor sociale doeleinden.

De manifestatie bracht mensen en organisaties samen om kennis en ervaring te delen. Om antwoord te geven op de vraag wat het belang is van al deze projecten en initiatieven en hoe hun werk ook in de toekomst kan worden voortgezet. ‘In de buurt van ICT’ bood een doorlopend programma met workshops, debatten en interviews waarin bestuurders, beleidsmakers en professionals uit de praktijk elkaar konden ontmoeten.

Organisatie manifestatie

De manifestatie werd georganiseerd door Ministerie BZK, Gemeente Amsterdam, Kennisland, Instituut voor Publiek en Politiek, NWO, SENTER – T&S Sociale Integratie, HBO Raad, Social Quality Matters, Stichting Stedenlink en X-S2 Kennisnetwerk Sociaal Beleid.

Teamleden

Joeri van den Steenhoven, Geert Wissink, Kim van den Berg, Minouche Besters, Michiel de Lange

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/projecten/manifestatie-in-de-buurt-van-ict/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/projecten/manifestatie-in-de-buurt-van-ict/