Novelle creatieve industrie BrabantStad

Aan creativiteit is er in BrabantStad geen gebrek. Waar het in 2005 nog aan ontbrak was een gestructureerde aanpak. KL dacht mee.


  • Betrokken KL'ers
2000 - 2005

Op 15 juni 2005 begon de creatieve revolutie van BrabantStad. In Breda werd de aftrap gegeven met een symposium over creatieve industrie. BrabantStad is een samenwerking tussen de steden Breda, Eindhoven, Helmond, ’s Hertogenbosch, Tilburg en de provincie Noord-Brabant. Tijdens het symposium bleek dat er voor creativiteit veel enthousiasme bestaat in BrabantStad. In de provincie en in de vijf grote Brabantse steden lopen al tal van creatieve initiatieven. Het ontbreekt in BrabantStad echter nog aan een gestructureerde aanpak.

Algemene spelregels voor omgang met de creatieve industrie

Daarom vroeg BrabantStad in augustus 2005 aan KL om samen met onderzoeksinstituut Telos van de Universiteit van Tilburg een ‘novelle’ te schrijven over de stand van zaken en de potentie voor de toekomst van de creatieve industrie in BrabantStad. KL nam daarbij het eerste deel voor haar rekening, waarin de algemene spelregels voor omgang met de creatieve industrie worden uitgewerkt. Telos ging met het tweede deel aan de slag, waarin specifiek naar de Brabantse steden wordt gekeken. In december 2005 leverde KL het eindconcept van haar deel van de novelle in. De novelle verscheen in 2006 in een uitgavenreeks van BrabantStad.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/projecten/novelle-creatieve-industrie-brabantstad/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/projecten/novelle-creatieve-industrie-brabantstad/