Twee vrouwen, de film

Kennisland ontwikkelde voor het Filmmuseum de campagnewebsite voor Twee Vrouwen, de film. In het kader van Beelden voor de Toekomst werd deze gerestaureerd en gedigitaliseerd.


  • Betrokken KL'ers
2008

In het kader van Beelden voor de Toekomst restaureerde en digitaliseerde het Filmmuseum (per 1 januari 2010: eye Film Instituut Nederland) de film ‘Twee Vrouwen’.

In overleg met de regisseur is een definitieve versie van de film vastgesteld en op hoge kwaliteit gerestaureerd. De gerestaureerde film was te zien in de Nederlandse filmtheaters en is verkrijgbaar op dvd. Op dat moment ging ook de campagne ‘Nederland Leest’ van start, waarbij alle bibliotheekleden gratis het boek ‘Twee Vrouwen’ van Harry Mulisch konden afhalen in de bibliotheken.

Kennisland ontwikkelde een speciale campagnewebsite met informatie over de vertoning, de geschiedenis van de film – met materiaal uit het archief van Beeld en Geluid en het Filmmuseum (per 1 januari 2010: eye Film Instituut Nederland) – en het restauratieproces.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/projecten/twee-vrouwen-de-film/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/projecten/twee-vrouwen-de-film/