Creative Challenge Call eindrapport

De Creative Challenge Call werd in 2008 afgesloten. Creatieve industrie en andere sectoren hadden samen geëxperimenteerd. Wat leverde het op?

Download
Publicatie
07 oktober 2008

De Creative Challenge Call werd in 2008 afgesloten. Creatieve industrie en andere sectoren hadden samen geëxperimenteerd. Wat leverde het op?

Op 24 september 2008 was de slotsessie van de Creative Challenge Call. Charles Leadbeater, de Britse innovatiedenker, schoof aan om met de projecten de resultaten en lessen te evalueren. En hij reflecteerde met hen op de Call in relatie tot het gedachtegoed uit zijn boek We-Think. Het werd een leuke bijeenkomst waarin volop werd gediscussieerd. De algemene opinie was dat veel projecten nieuwe, bruikbare manieren hebben ontwikkeld om de creatieve sector met het bedrijfsleven te verbinden. En veel van 39 deelnemende projecten gaan daarmee gewoon door. We kunnen ons dus ook in de toekomst verheugen op onder andere Beamlabs, een Creative Company Conference en Connecting Conversations sessies. Al de projecten zijn nog terug te vinden op  http://www.creativechallengecall.nl. KL en EVD hebben als uitvoerders van de regeling een eindverslag gemaakt waarin resultaten en lessen zijn terug te lezen. Wat de projecten hebben gecreëerd is een ‘Tussenland’ en ‘Rizomen’. Wie nieuwsgierig is naar wat dat is, kan het rapport lezen.

Een van de auteurs is Joeri van den Steenhoven (voormalig voorzitter Kennisland)