Kimon Moerbeek

Maker: Giorgos Gripeos

Rechten:

Download

Adviseur onderwijs

Kimon Moerbeek

@kimonmoerbeekLinkedIn-profiel

Kimon is ervan overtuigd dat vernieuwen begint bij het aanspreken van de motivatie van mensen om hun eigen omgeving te verbeteren op basis van eigen inzicht en creativiteit. Werken aan vernieuwing is niet alleen weggelegd voor een kleine elite. Zijn belangrijkste missie is om op basis van die filosofie het onderwijs van binnenuit te verbeteren.

Zo stond hij aan de wieg van het programma Onderwijs Pioniers, een landelijk programma om leraren te motiveren en ondersteunen om zelf de leiding te nemen over vernieuwing in hun school. Naast Onderwijs Pioniers ontwikkelt Kimon verschillende programma’s en activiteiten voor schoolleiders en onderwijsorganisaties (zoals Vernieuwend schoolleiderschap po++Vernieuwend SchoolleiderschapDoel is binnen één schooljaar (verder) te groeien als schoolleider van een innovatieve, lerende gemeenschap van professionals, en een concrete vernieuwing in de school met het team in gang te zetten. Lees meer.). Centraal staat een combinatie van actiegericht leren vanuit de eigen praktijk, in organisatie-overstijgende leernetwerken. Naast het onderwijs sluit Kimon ook graag aan bij andere Kennisland-initiatieven met dezelfde aanpak of bij projecten van de Kafkabrigade.

Kimon is een rasechte Amsterdammer. Weliswaar geboren en getogen in de Jordaan, liet hij in zijn vroege jeugdjaren geen hoofdstedelijke wijk onontgonnen. Van de Kinkerbuurt tot de Bijlmer, van Bos en Lommer tot Oud-Zuid, overal heeft hij wel een verhaal liggen. Sinds hij met zijn prille gezin in Amsterdam-Noord is neergestreken is die cirkel rond. Al die stadsverhalen zetten natuurlijk aan tot denken over de stad, en dan vooral over de mensen in die stad. Niet verwonderlijk ging hij sociologie studeren aan de UvA. Kimon studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam met een Research Master Social Sciences. Tijdens zijn studie raakte hij betrokken bij een nieuw cultureel complex in oostelijk Amsterdam: Studio K. Kimon deed daar de PR en communicatie, want hij kon wel een beetje schrijven en had vrienden bij de pers. Schrijven was in zijn studiejaren dan ook meer dan een liefhebberij. Zo schreef hij onder andere opiniestukken en columns voor Trouw en nrc.next en hield hij zich in zijn vrije tijd bezig met het maken van obscure literaire blaadjes.

Meer