Eerste workshops ontwikkeltraject Maak je Stad! van start

Tijdens de eerste workshops van het ontwikkeltraject van Amsterdammers, Maak je Stad! gingen de deelnemers aan de slag met het in kaart brengen van hun impact of met het meten ervan. Voor veel initiatieven bleek dit een uitdaging. Deelnemers gingen onder andere "uitgedaagd", "geprikkeld" en "verbreed" naar huis.


header_img
De eerste workshops van het ontwikkeltraject Maak je Stad! van start

Maker: Maak je Stad!

Rechten:

Original

Download
De eerste workshops van het ontwikkeltraject Maak je Stad! van start
27 september 2017

Op 14 september trapte het ontwikkeltraject van Amsterdammers, Maak je Stad!++Amsterdammers, Maak je Stad!Dit is een programma waarin wij samen met de gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger en Waag Society stadmakers ondersteunen die werken aan een gezonde en talentvolle stad. Lees meer. af bij Lab111. Onder leiding van Amis Boersma, Jacoline Plomp en Robert Zwiers van Avance Impact++Avance ImpactAvance Impact is een adviesbureau gespecialiseerd in impact meten voor social enterprises, NGO’s en impact investors. gingen de deelnemers tijdens sessie #1 aan de slag met impact mappen of meten. Want om je doelen te bereiken is het belangrijk om scherp te hebben welke impact je wil maken en hoe je die vervolgens meet.

Tijdens sessie #1 werden twee workshops gegeven. Amis Boersma verzorgde een workshop over het in kaart brengen van impact. Impact is volgens haar “iets wat op lange termijn gebeurt, maar waar je op korte termijn glimpen van kan opvangen”. Ofwel, het is de verandering die aan een initiatief, op zowel lange als korte termijn, kan worden toegeschreven.

Aan de hand van een oefening ondersteunde Amis Boersma de stadmakers++Profielschetsen van de stadsmakersOp de website van Amsterdammers, Maak je Stad! kun je uitgebreide profielschetsen vinden van alle deelnemers, samen met een korte beschrijving van hun leerdoelen in het programma. Bekijk de profielpagina’s. bij het opstellen van hun ‘impactclaim’. Een impactclaim is de specifieke verandering die een initiatief voor ogen heeft. “Van wat voor stad droom jij?” werd gevraagd aan de stadmakers. De één denkt hierbij aan “een dieselgeneratorenvrije stad” en de ander aan “een circulaire stad”. Voor veel initiatieven bleek het een uitdaging om hun impactclaim in één zin op te schrijven.Voor veel initiatieven bleek het een uitdaging om hun impactclaim in één zin op te schrijven.

 

Deelnemers van ontwikkeltraject Amsterdammers, Maak je Stad! tijdens workshop #1 over het in kaart brengen van impact
Deelnemers van ontwikkeltraject Amsterdammers, Maak je Stad! tijdens workshop #1 over het in kaart brengen van impact

Maker: Amsterdammers, Maak je Stad!

Rechten:

Original

Download
Deelnemers van ontwikkeltraject Amsterdammers, Maak je Stad! tijdens workshop #1 over het in kaart brengen van impact

Meten is weten

Jacoline Plomp en Robert Zwiers doken met een tweede groep in het meten van impact. Er zijn tal van verschillende redenen op te noemen om impact te meten++ImpactVerder lezen over impact? Bekijk dan de ‘Impact First’ online publicatie van Avance Impact en Social Enterprise NL.. Door impact te meten is het bijvoorbeeld mogelijk om scherper te sturen op impact of claims naar belanghebbenden beter te onderbouwen.Door impact te meten is het mogelijk om scherper te sturen op impact of claims naar belanghebbenden beter te onderbouwen.

Tijdens de workshop werden meerdere manieren van impact meten besproken. Zo kun je bijvoorbeeld kwalitatief onderzoek doen door interviews af te nemen bij je doelgroep, of kwantitatief onderzoek verrichten door bijvoorbeeld een enquête af te nemen onder je doelgroep.

Volg de deelnemers in het ontwikkeltraject

Bij de afronding van de workshop beschreven de stadmakers in één woord hoe zij de workshop verlieten. “Verbreed”; “uitgedaagd”; ”verdiept”; “zoekend”; “geprikkeld”, gaven de stadmakers als antwoord.

In de volgende bijeenkomsten van het ontwikkeltraject van Maak je Stad! zullen de deelnemers verder ondersteund worden bij het vergroten en verduurzamen van hun beoogde impact.

Verder lezen? Bekijk de updates op de website van Maak je Stad! en houd onze nieuwsberichten in de gaten. Check ook de foto’s van sessie #1:

Sessie #1: ImpactSessie #1: ImpactSessie #1: ImpactSessie #1: ImpactSessie #1: ImpactSessie #1: ImpactSessie #1: ImpactSessie #1: Impact
Sessie #1: Impact
Bekijk stream op Flickr

 

 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/eerste-workshops-ontwikkeltraject-maak-je-stad-van-start/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/eerste-workshops-ontwikkeltraject-maak-je-stad-van-start/