Schrijf je in voor het Gemeentelijk Leernetwerk Open Data

Van april tot oktober 2016 organiseert Kennisland een Leernetwerk voor gemeenten over open data. Geïnteresseerde gemeentemedewerkers kunnen zich tot 18 maart aanmelden.


header_img

Spring House

Maker: Jordi Huisman

Rechten:

De eerste sessie van het Leernetwerk zal plaatsvinden in Spring House
2 februari 2016

Wat is de (maatschappelijke) waarde van het publiek beschikbaar maken van data? Is open data vooral interessant voor start-ups en bedrijven of is het een vehikel voor andere publieke waarden, en welke afwegingen komen hier bij kijken? Open data verdient een discussie over waarden, waargenomen barrières en kansen, geleid door gemeenten. 

Kennisland nodigt daarom gemeentemedewerkers uit om zich aan te melden voor het Gemeentelijk Leernetwerk Open Data++Kennisland en Open DataVoor professionals uit de culturele sector organiseert Kennisland Masterclasses over Open Cultuur Data. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. . We organiseren het Leernetwerk in samenwerking met en in opdracht van het Leer- en Expertisepunt Open Overheid (LEOO). Het doel is om vanuit gemeenten randvoorwaarden te identificeren voor het openen van data en hierover te leren in een netwerk. Het Leernetwerk vindt plaats van april tot oktober 2016 en bestaat uit vijf bijeenkomsten van een dagdeel.

We zijn op zoek naar gemeentemedewerkers die data in hun portfolio hebben, of die direct met data te maken hebben – van grote en kleine gemeenten, en wel of juist niet vergevorderd met het beschikbaarstellen van data in hun gemeente.

Leren door te doen

De exacte inhoud van de sessies wordt gebaseerd op de behoeften van de deelnemers. Mogelijke onderwerpen zijn vraag en aanbod, opendatabeleid, privacy en auteursrecht – ook in combinatie met de Wet Hergebruik Overheidsinformatie. De basis voor de bijeenkomsten is co-creatie van kennis door deelnemers en experts. Mogelijke onderwerpen zijn vraag en aanbod, opendatabeleid, privacy en auteursrecht – ook in combinatie met de Wet Hergebruik Overheidsinformatie. De basis voor de bijeenkomsten is co-creatie van kennis door deelnemers en experts. We verwachten actieve deelname en voorbereiding van alle deelnemers om de leerervaring te maximaliseren. We vragen iedereen dan ook om een experiment in te brengen. We verwachten dat deelnemers ook buiten de sessies actief met dit experiment aan de slag gaan.

Data van de bijeenkomsten

De sessies vinden plaats in de middag van 13.00 tot 17.00 uur. We verzoeken deelnemers om bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn. Hieronder vind je de data:

  • Maandag 11 april (met aansluitende borrel)
  • Maandag 9 mei
  • Maandag 6 juni
  • Maandag 27 juni
  • Maandag 19 september  

De eerste bijeenkomst vindt plaats in Spring House, De Ruijterkade 128 te Amsterdam. De overige bijeenkomsten worden bij deelnemende gemeenten georganiseerd.

Aanmelden

Je kunt je tot uiterlijk 18 maart aanmelden voor het Gemeentelijk Leernetwerk Open Data via dit formulier. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, wel wordt er een actieve deelname en aanwezigheid verwacht. Kennisland selecteert deelnemers op basis van motivatie en op variatie van de groep. Er wordt een maximum van 25 deelnemers gehanteerd. Het is mogelijk dat we contact met je opnemen voor een toelichting op je motivatie.

Mocht je nog vragen hebben over het Gemeentelijk Leernetwerk Open Data, dan kun je contact opnemen met Tessa de Geus (tg@kl.nl/ +31614153916).

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/gemeentelijk-leernetwerk-open-data/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/gemeentelijk-leernetwerk-open-data/