Radicale Vernieuwers 2015

Wij zijn voor de derde keer op zoek naar eigenzinnige personen die met veel lef, tegen de stroom in, werken aan concrete oplossingen voor de wereld van vandaag. Kennisland, Vrij Nederland en Vandejong Creative Agency zoeken de Radicale Vernieuwers van 2015. Een jury onder leiding van Neelie Kroes selecteert tien semi-finalisten en één winnaar, die op 9 februari bekend wordt gemaakt.


Website
www.radicalevernieuwers.nl
E-mail
mail@radicalevernieuwers.nl
header_img
Campagnebeeld Radicale Vernieuwers 2015

Maker: Vandejong

Rechten:

Download
Campagnebeeld Radicale Vernieuwers 2015
2012 - 2015

Radicale Vernieuwers is een zoektocht++Meld je aan!Ken je of ben je een Radicale Vernieuwer? Ga dan snel naar de website om je aan te melden. Aanmelden kan tot 27 november 17:00 uur! van Kennisland, Vrij Nederland en Vandejong Creative Agency om mensen met radicale duurzame en sociale initiatieven in de spotlight te zetten. Zo krijgen zij de aandacht die ze verdienen en kunnen zij tegelijkertijd een bron van inspiratie zijn voor anderen. Met dit initiatief willen we een versnelling van radicale vernieuwing in Nederland bewerkstelligen.

Juryvoorzitter Kroes: “Er is enorm potentieel”

De jury, onder leiding van Neelie Kroes, zal de aanmeldingen beoordelen en tien semi-finalisten uitkiezen. In januari 2016 kunnen de semi-finalisten zelf campagne maken en stemmen verzamelen, zo maken ze kans op de publieksprijs. Op 9 februari maakt Neelie Kroes de winnaars bekend. Kroes:

“Er is in Nederland een enorm potentieel aanwezig van Radicale Vernieuwers met lef die Nederland en de wereld om ons heen anders en beter willen maken. Ik ben op zoek naar de beste en meest inspirerende vernieuwers die hierin een voortrekkersrol durven te pakken.”

Andere juryleden zijnNeelie Kroes: “Er is in Nederland een enorm potentieel aanwezig van Radicale Vernieuwers met lef die Nederland en de wereld om ons heen anders en beter willen maken.” onder anderen Aart van Veller van Vandebron (Radicale Vernieuwer 2014) en hoogleraar sociale robotica Vanessa Evers (UT).

De eerste twee edities van deze zoektocht hebben een spannende, bonte verzameling individuen en organisaties++Eerdere Radicale VernieuwersBekijk hier de alumni van eerdere edities. opgeleverd. Voorbeelden zijn Repair Café, waar kapotte spullen gerepareerd worden, of energiebedrijf Vandebron, dat consumenten de mogelijkheid biedt om groene stroom direct van de producent te kopen. Tim Dekker van Rambler, een streetwear-merk van straatjongeren, één van de Radicale Vernieuwers van 2013:

“Benoemd worden als Radicale Vernieuwer is echt een van de leukste dingen die je als social enterprise kan overkomen. Medewerkers, jongeren, financiers, de gemeente; iedereen vindt het geweldig. Je wordt gezien als onderdeel van een groter netwerk van vernieuwers. We hebben meegedaan aan drie sessies met de genomineerden, waarbij je ervaart dat alle vernieuwers met dezelfde vraagstukken te maken hebben.”

Internationaal netwerk

De Radicale Vernieuwers van 2015 worden onderdeel van een groeiend internationaal netwerk. Zowel in België als in Engeland zijn het afgelopen jaar Radicale Vernieuwers++Engeland en VlaanderenBekijk de Vlaamse Radicale Vernieuwers en de Britse New Radicals. “Benoemd worden als Radicale Vernieuwer is echt een van de leukste dingen die je als social enterprise kan overkomen. Medewerkers, jongeren, financiers, de gemeente; iedereen vindt het geweldig.” gekozen. Dit netwerk manifesteert zich in het nieuwe clubhuis voor radicale vernieuwing: Spring House. Hier zullen in november bijeenkomsten++BijeenkomstenBekijk de agenda en meld je aan. plaatsvinden voor en door Radicale Vernieuwers.

Hoe werkt het?

Tot en met 27 november 17.00 uur kan iedereen een Radicale Vernieuwer aanmelden. Half december wordt er een longlist van veertig inzendingen bekendgemaakt. De jury nomineert uit deze longlist een shortlist van tien Radicale Vernieuwers. Half januari maakt de jury de shortlist bekend. Vanaf dat moment tot en met 5 februari 12:00 uur kan iedereen stemmen op zijn favoriete Radicale Vernieuwer. Op 9 februari vieren we de radicale vernieuwing in Nederland tijdens de Nacht van de Radicale Vernieuwing. Eén Radicale Vernieuwer wint de juryprijs en één de publieksprijs.

Meer informatie

Website: www.radicalevernieuwers.nl

Twitter: @Radicale_Vern en #radicalevernieuwers

Facebook: www.facebook.com/radicalevernieuwers

Heb je vragen? Mail dan naar: mail@radicalevernieuwers.nl

 

Als je dit interessant vindt, dan misschien ook:

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/projecten/radicale-vernieuwers-2015/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/projecten/radicale-vernieuwers-2015/