Stéphanie van der Raad
Stéphanie van der Raad

Maker: Giorgos Gripeos

Rechten:

Download

Adviseur onderwijs

Stéphanie van der Raad

LinkedIn-profiel

Stéphanie van der Raad is adviseur op het gebied van onderwijs. Ze is ervan overtuigd dat innovatie en ontwikkeling gepaard gaan met het ontdekken en benutten van talenten en het bestuderen van alle aspecten van een vraagstuk. Stéphanie werkt aan onderwijsprojecten zoals StudentLab en Operatie Regels Ruimen.

Als voormalig tophockeyster++HockeyIn 2012 won Stéphanie met Jong Oranje de finale van het Europees Kampioenschap. Daarnaast speelde ze met Hurley dames 1 vijf seizoenen in de Hoofdklasse (de Eredivsie van de hockeycompetitie). en trotse winnaar van een gouden plak heeft Stéphanie ondervonden dat een team het meest kan bereiken als elke speler inzicht heeft in zijn/haar eigen talenten en valkuilen, maar ook in die van teamgenoten. Daarnaast moet je als team op elkaar leren vertrouwen en iedereen de ruimte geven om een eigen plek te vinden en op te eisen. Om de bovenstaande inzichten te kunnen vertalen naar de samenleving, was het tijd voor nieuwe avonturen. Stéphanie stopte na haar studie gezondheidswetenschappen met hockeyen, reisde de halve wereld over, voerde als barista gesprekken met heel koffiedrinkend Amsterdam-Oost en begon aan De Bildung Academie.

Op De Bildung Academie++De Bildung AcademieEen bottom-upbeweging met als missie ‘bildung’ (vrij vertaald: zelfontplooiing) terug te brengen in het onderwijs. Persoonlijke vorming en het ontwikkelen van een maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef staan centraal. Lees meer stond persoonlijke vorming centraal en bestudeerde Stéphanie hedendaagse maatschappelijke vraagstukken. Hier realiseerde ze zich dat de samenleving in deze grillige tijden meer nodig heeft dan mensen met veel kennis of een analytisch denkvermogen. Volgens haar is er een tekort aan ethisch besef, empathie en aan het voeren van oprechte gesprekken. Deze betekenisvolle ervaring heeft haar nieuwsgierigheid naar nieuwe vormen van onderwijs aangewakkerd.

Stéphanie houdt van glitters en van planten, droomt van een wereld die eruit ziet als de filmsets van Wes Anderson++Wes AndersonFavorieten: Moonrise Kingdom, Darjeeling Limited en The Royal Tenenbaums. en verzint kleine persoonlijke projecten als creatieve uitlaatklep. Zo maakte ze een korte film waarin ze 4 minuten en 8 seconden vrij danst op het nummer Raconte-moi une Histoire++Korte filmStéphanie maakte de korte film na een halfjaar Bildungonderwijs. Vanwege de persoonlijke lading staat de film niet online. Maar de originele clip wel. van M83 en schreef ze herkenbare gedichten over hoe het werkende leven wordt ervaren door een stagiair. Bijvoorbeeld dit gedicht:

Ik herken het gezicht
Zoals alle anderen
Ik ben alleen
Haar verhaal vergeten

En dus vraag ik mij
Voor de zoveelste keer af
Of we onszelf
Al hadden voorgesteld

De stilte tussen ons in
Wachtend op mijn beslissing
Gênant als ik iets zeg
Gênant als ik niets zeg

“Bliep”
Het verlossende geluid
Ik pak mijn warme kopje
En vlucht de keuken uit

Meer

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/mensen/stephanie-van-der-raad/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/mensen/stephanie-van-der-raad/