Stimulansen voor de social enterprise sector

In samenwerking met Social Enterprise NL en met ondersteuning van het ministerie van EZ voerde KL een verkenning uit naar stimuleringsinstrumenten voor sociale ondernemingen.

Download
Publicatie
24 januari 2014

Het gaat hard met sociaal ondernemerschap. Overal in landen om ons heen is toenemende aandacht voor ‘social enterprises’, bedrijven die hun maatschappelijke missie voorop stellen en niet het realiseren van financiële winst. In allerlei Europese landen bestaan ook al stimuleringsmaatregelen voor dit type ondernemingen. De Nederlandse overheid is tot nu toe afwachtend geweest, maar wel nieuwsgierig. In samenwerking met Social Enterprise NL voerde KL een verkenning uit naar stimuleringsinstrumenten voor sociale ondernemingen. Het project is ondersteund door het ministerie van Economische Zaken.

Download hier het rapport.

Lees hier het opiniestuk van Martijn en Jos over dit onderwerp en hier het nieuwsbericht over het aanbieden van de uitkomsten aan enkele Tweede Kamerleden.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/publicaties/stimulansen-voor-de-social-enterprise-sector/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/publicaties/stimulansen-voor-de-social-enterprise-sector/