Koko Herder
Koko Herder

Maker: Giorgos Gripeos

Rechten:

Download

Adviseur stedelijke innovatie

Koko Herder

@kokobernellLinkedIn-profiel

Koko Herder is adviseur stedelijke innovatie. Hij is gefascineerd door stedelijke verandering en houdt zich voornamelijk bezig met de vraag hoe de kennis en creativiteit die er in steden volop aanwezig is, ingezet kan worden om stedelijke vraagstukken aan te pakken. Zo werkt hij in het programma City Deal Kennis Maken: de stad als leeromgeving aan het beter benutten van de kennis en het talent die er op hogeronderwijsinstellingen aanwezig is. Eerder zette hij zich in voor het stimuleren van stedelijke innovatie vanuit bewoners als onderdeel van het team van Amsterdammers, Maak Je Stad!. Ook maakt hij deel uit van het team dat onze maandelijkse Out of Office organiseert.

Koko studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam met een Research Master Urban Studies en behaalde daar ook zijn bachelor Sociale Geografie en Planologie. Hij volgde vakken aan zowel binnen- als buitenlandse universiteiten, waaronder de Technische Universiteit Delft, University College London, University of Washington en Newcastle University. De inspiratie die hij haalde uit wonen en studeren in verschillende steden over de wereld, gebruikt hij nu bij Kennisland om te werken aan maatschappelijke vraagstukken.

Door vrijwilligerswerk als studentcoördinator bij Academie van de Stad++VrijwilligerswerkIn het project Spinglevende Wijk van Academie van de Stad wonen studenten tegen een laag huurtarief in een achterstandsbuurt in Amsterdam. In ruil daarvoor doen zij maatschappelijk werk in die buurt. raakte hij enthousiast over het samenwerken met bewoners aan het verbeteren van de stad. Dit vormt voor hem nog steeds een van de belangrijkste drijfveren om te werken aan talentvolle, gezonde en rechtvaardige steden.

Als hij niet aan stedelijke opgaven werkt kun je Koko regelmatig bij sociale activiteiten in Spring House vinden. Zo organiseerde hij samen met enkele anderen die in Spring House werken een serie events rondom taboe-onderwerpen als gender++GenderVoor een van de events ontwierp Koko een t-shirt met een print van de meer dan zeventig genderopties die je kunt kiezen op Facebook. en onconventionele liefdesrelaties. Ook is hij megafan van Japan en Beyoncé++BeyoncéIn een nieuwe film van hun gezamenlijke nummer Apeshit zijn Beyoncé en haar man Jay-Z dansend en rappend te zien in het Louvre in Parijs. Ze richten zich met de video op (koloniale) machtsverhoudingen van het verleden.

Meer

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/garderobe-meterkast-tot-barbapapahuis-microwonen-als-duurzame-oplossing-overspannen-woningmarkt/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/garderobe-meterkast-tot-barbapapahuis-microwonen-als-duurzame-oplossing-overspannen-woningmarkt/