Koko Herder
Koko Herder

Maker: Giorgos Gripeos

Rechten:

Download

Adviseur stedelijke vernieuwing

Koko Herder

@kokobernellLinkedIn-profiel

Koko is adviseur stedelijke vernieuwing. Hij is gefascineerd door stedelijke verandering en houdt zich voornamelijk bezig met de vraag hoe bewoners kunnen bijdragen aan een meer inclusieve en duurzame stad. Bottom-up-initiatieven zouden volgens hem niet alleen lokaal impact moeten hebben, maar juist ook op bijvoorbeeld het niveau van overheidssystemen. Koko werkt aan het programma Amsterdammers, Maak Je Stad!++Amsterdammers, Maak je Stad!In dit programma wordt 600.000 euro aan prijzengeld ter beschikking gesteld aan stadmakers. Maatschappelijke initiatieven die werken aan kansengelijkheid op het vlak van de ‘Gezonde Stad’ en ‘Talentvolle stad’ kunnen zich hiervoor aanmelden..

Koko studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam met een Research Master Urban Studies en behaalde daar ook zijn bachelor Sociale Geografie en Planologie. Hij deed onder andere onderzoek naar de transformatie van autosteden naar fietssteden++FietsenAls startpunt voor zijn onderzoek nam Koko het idee dat aan fietsinfrastructuur ook een sociale dimensie verbonden is en niet alleen een fysiek-technische. Een voorbeeld waaruit dit blijkt vind je in dit artikel in The Guardian. en volgde vakken aan zowel binnen- als buitenlandse universiteiten, waaronder de Technische Universiteit Delft, University College London, University of Washington en Newcastle University. De inspiratie die hij haalde uit wonen en studeren in verschillende steden over de wereld, gebruikt hij nu om innovatieve maatschappelijke initiatieven te ondersteunen en te stimuleren.

Door vrijwilligerswerk als studentcoördinator bij de Academie van de Stad++Academie van de StadIn het project Spinglevende Wijk van Academie van de Stad wonen studenten tegen een laag huurtarief in een achterstandsbuurt in Amsterdam en doen zij in ruil daarvoor maatschappelijk werk in die buurt. raakte hij enthousiast over het samenwerken met bewoners aan het verbeteren van de stad. Dit vormt een van de belangrijkste drijfveren om bij Kennisland te werken aan maatschappelijke vraagstukken.

In zijn vrije tijd kun je Koko vinden in tijdschriftenwinkels op zoek naar bijzondere uitgaven, zoals het Amsterdamse tijdschrift Ordinary. ‘s Zomers crosst hij graag op zijn racefiets door de buitengebieden van Amsterdam. Ook bekijkt en bespreekt hij graag moderne architectuur en is hij megafan van Frank Ocean en Beyoncé++BeyoncéZie bijvoorbeeld het optreden van Beyoncé op de Super Bowl in 2016..

Meer