Tessa de Geus
Tessa de Geus

Maker: Giorgos Gripeos

Rechten:

Download

Adviseur sociale en stedelijke innovatie

Tessa de Geus

LinkedIn-profiel

Als adviseur sociale en stedelijke innovatie richt Tessa de Geus zich op wat overheden en spelers uit het maatschappelijk middenveld++Civil societyEen zeer breed concept waarmee het grijze gebied tussen de overheid en private sector wordt bedoeld, waarin burgers zich verenigen op basis van gedeelde waarden en activiteiten. nodig hebben voor het organiseren van een sociale en duurzame samenleving. Het vertrekpunt is daarbij haar diepgewortelde fascinatie voor de politieke onderstroom en hoe die zich verhoudt tot gevestigde structuren. Zo werkt ze momenteel aan de European Social Innovation Competition, Amsterdammers, Maak je Stad! en Open Overheid in de Praktijk. Ook was ze deel van het team achter de Challenge Stad van de ToekomstRadicale VernieuwersGemeentelijk Leernetwerk Open Data en een onderzoek naar de governance van de Amsterdamse waterketen.

Voordat Tessa bij Kennisland kwam werken, ontwikkelde ze lokale planningsstrategieën voor IDP’s++IDP’sInternally Displaced People (IDP’s) is een afkorting die gebruikt wordt om vluchtelingen binnen een land mee aan te duiden. in Ethiopië, werkte ze met het civil society-team van het United Nations Development Programme (UNDP) in New York, en verrichtte ze onderzoek in de private en publieke sector in Afrika voor consultancybureau Berenschot International in Utrecht. Met deze ervaringen op zak en de ambitie om bij te dragen aan mondiale rechtvaardigheid, richt ze zich nu op het ondersteunen van innovatieve burgerinitiatieven, met name in de stedelijke omgeving.

Tessa is geïnteresseerd in de veranderende (politieke) verhoudingen van de stad++De stadZie bijvoorbeeld deze Tegenlicht-aflevering over ‘De macht aan de stad’. ten opzichte van de landelijke politiek, en de kansen voor directe participatie van burgers die daar het resultaat van kunnen zijn. Daarbij vindt zij het met name van belang om te kijken naar welke groepen in dat proces buiten de boot vallen.

Tessa behaalde een masterdiploma Global Politics and Global Civil Society aan de London School of Economics and Political Science (LSE) en een bachelor in Politicologie, Antropologie en Sociale Geografie aan de University College Utrecht, en een minor in Politieke Filosofie van Sciences Po in Parijs.

Als gecertificeerd danslerares kun je Tessa vaak in de dans- of yogastudio terugvinden. Zo is ze momenteel bezig met een tapcursus, in een poging de nieuwe Ginger Rogers++Ginger RogersVaste danspartner van Fred Astaire, zoals je in deze scène kunt zien (opgenomen in één take). te worden. In de zomer verlaat ze de stad voor lange wandeltochten, zoals de Laugevur in IJsland of de Alta Via I in de Dolomieten.

Meer

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/vng-verstop-miljoenen-voor-aardgasvrije-wijken-niet-in-stadhuis/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/vng-verstop-miljoenen-voor-aardgasvrije-wijken-niet-in-stadhuis/