Ook BN’ers ontkomen niet aan ‘kafkaiaanse’ situaties

10 september 2010

Auteur: Lobke van der Meulen

Van de week werd in de aankondiging van het AT5 nieuws bericht, dat Joop Braakhekke overhoop ligt met stadseel Oud-Zuid vanwege een deur. Mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt. Het item was uiteindelijk kort maar krachtig. Oud-Zuid heeft Braakhekke een dwangsom opgelegd van 10.000 euro als hij niet per direct de deur van zijn restaurant ‘Le Garage’ aanpast. De deur gaat namelijk naar binnen open, in plaats van naar buiten.

Nu is het op zich natuurlijk helemaal niet zo’n gekke eis, dat de deur naar buiten open moet gaan. Dat is nu eenmaal handiger als mensen snel naar buiten moeten hollen in geval van brand. Gek is wel, dat die deur daar al twintig jaar zit en ook al twintig jaar naar binnen draait! Waarom moet dan nu opeens op stel en sprong die deur aangepast worden? Twintig jaar lang heeft er geen haan naar gekraaid (en zijn er ook geen ongelukken gebeurd doordat die deur de verkeerde kant op draait).

Oud-Zuid is ook de rotste niet. Braakhekke vertelt dat er wel een tussenoplossing is: hij kan er ook voor kiezen om de deur open te laten staan. Maar dat ziet hij niet zo zitten met de naderende winter voor de deur. Gek he? Hopelijk komen ze samen tot een goede oplossing.

Zie hier het AT5 item

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/ook-bners-ontkomen-niet-aan-kafkaiaanse-situaties/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/ook-bners-ontkomen-niet-aan-kafkaiaanse-situaties/