Kafka in de Polder. Handboek voor het opsporen en oplossen van onnodige bureaucratie

Kafka in de Polder is een handboek voor iedereen die als een Kafkabrigadier aan de slag wil.

Download
Publicatie
15 december 2008

Wat is de overeenkomst tussen het beginnen van een pannenkoekenrestaurant, overlijden of geboren worden in het buitenland, het aanvragen van een uitkering, het regelen van hulp voor chronisch zieke kinderen en het voorbereiden van een bouwproject?

In alle gevallen heeft u te maken met meerdere instanties, lange wachttijden en stapels papier. Zowel burgers als de ambtenaren die hen proberen te helpen, hebben last van de onduidelijkheid die dat tot gevolg heeft.

In dit boekje vindt u die uitgangspunten van de methode van de Kafkabrigade, een gedetailleerde beschrijving van de toepassing ervan en vijf praktijkvoorbeelden. Kortom: een must voor iedereen die daadwerkelijk problemen wil oplossen.

Download rechts de PDF.

Een van de auteurs is Joeri van den Steenhoven (voormalig voorzitter Kennisland)

Lobke van der Meulen is eveneens een van de auteurs van deze publicatie. Zij is nu executive director van de Kafkabrigade.  

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/publicaties/kafka-in-de-polder-handboek-voor-het-opsporen-en-oplossen-van-onn/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/publicaties/kafka-in-de-polder-handboek-voor-het-opsporen-en-oplossen-van-onn/