Reisbagage voor Kennisland

Bundel met columns van hoogleraar Henk Akkermans waarin hij 100 boeken over de kenniseconomie beschrijft.

Download
Publicatie
01 januari 2006

We reizen met z’n allen door Kennisland. Het is een nieuw land, dus hoe vinden we onze weg? Wie zich in onbekend gebied begeeft doet er verstandig aan om de hulp in te roepen van een gids. Henk Akkermans, hoogleraar Netwerkdynamica aan de Universiteit van Tilburg, is volgens ons een van de allerbeste gidsen voor een kennisland. In zijn columns voor de KL Nieuwsbrief behandelde hij zo’n 100 boeken over de kenniseconomie. Deze columns zijn nu gebundeld in het boekje ‘Reisbagage voor Kennisland’.

Henk Akkermans is niet alleen is overdreven goed belezen, hij is ook in staat om al die kennis uit duizenden pagina’s literatuur toe te passen op praktische maar uiteenlopende onderwerpen als het menu in een restaurant, een potje kinder-Monopoly en de reistijd naar Londen. Tijdens zijn reis door 100 boeken doe je een hoop leuke en vooral leerzame inzichten en anecdotes op.

KL heeft Henk Akkermans gevraagd om eens een keer een column te schrijven voor de KL nieuwsbrief. Dat liep enigzins uit de hand. Nu zijn er zo’n honderd boeken in zijn columns aan bod gekomen. Het heeft geleid tot de boekenclub op de KL-website. En tot deze bundel met 12 essays en 100 boeken voor de Kenniseconomie. Kennis die niet mag ontbreken op reis in kennisland.

Auteur: Henk Akkermans

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/publicaties/reisbagage-voor-kennisland/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/publicaties/reisbagage-voor-kennisland/