Kennisland doet mee aan Mayors Challenge Amsterdam

Samen met Maarten Lankester (Urhahn Urban Design) en Bob Koning (TWO-O) pitchte KL'er Nora van der Linden gisteravond een van de tien genomineerde ideeën.


  • Betrokken KL'ers
10 januari 2014

182 Europese steden doen mee aan de Mayors Challenge, een wedstrijd uitgeschreven door voormalig burgemeester van New York, Michael Bloomberg. ‘Het beste idee met visie dat impact heeft op een urgent stedelijk vraagstuk, dat haalbaar en uitvoerbaar is en overdraagbaar op andere steden' wint 5 miljoen euro. Op 9 januari waren in Pakhuis de Zwijger 250 Amsterdammers aanwezig om burgemeester Van der Laan aan het beste idee van hun stad te helpen. 

In vijf zalen met verschillende thema's werd urenlang gediscussieerd en gewerkt aan honderden ideeën, uiteindelijk konden er maar tien ideeën door – één van deze wordt door de burgemeester gekozen als afvaardiging van team Amsterdam. 

MayorMarketplace.EU

Samen met Maarten Lankester (Urhahn Urban Design) en Bob Koning (TWO-O) pitchte KL'er Nora van der Linden gisteravond een van de tien genomineerde ideeën: MayorMarketplace.EU, een Europees platform voor uitwisseling van mbo-studenten. Dit weekend bekijkt Van der Laan de tien geselecteerde plannen en volgende week wordt bekendgemaakt welk idee Amsterdam gaat vertegenwoordigen. Nu maar hopen dat de burgemeester het werken aan een betere positie voor MBO'ers op de arbeidsmarkt net zo belangrijk vindt als wij. In ieder geval heeft de gemeente Amsterdam beloofd om ook met de negen andere ideeën aan de slag te gaan. Wordt vervolgd dus!

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/kennisland-doet-mee-aan-mayors-challenge-amsterdam/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/kennisland-doet-mee-aan-mayors-challenge-amsterdam/