Kimon Moerbeek over sociale innovatie

In dit minicollege voor de Innovatie-estafette vertelt Kimon hoe Kennisland sociale innovatie ziet en waarom het zo belangrijk is om te kijken naar hoe iedereen zijn bijdrage kan leveren aan vernieuwing in de samenleving, en iedereen daar ook van kan profiteren.


30 augustus 2019

“Er is een grote kloof dus de systeemwereld en de leefwereld.++Sociale innovatie volgens KLLees hier meer over hoe wij maatschappelijke vooruitgang onderzoeken en ontwerpen. Soms lopen mensen vast in het systeem zoals we dat met elkaar bedacht hebben. Sociale innovatie gaat over het benutten van de potentie van juist deze mensen om tot betere oplossingen, uitkomsten en nieuwe vormen van samenwerking te komen.”

De Innovatie-estafette is een netwerk en podium voor innovatie in Nederland dat innovatie versnelt en zo bijdraagt aan de economie en leefbaarheid van Nederland. 

 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/kimon-moerbeek-over-sociale-innovatie/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/kimon-moerbeek-over-sociale-innovatie/