Emma Steenbergen
Emma Steenbergen

Maker: Kennisland

Rechten:

Download

Adviseur maatschappelijke vernieuwing

Emma Steenbergen

LinkedIn-profiel

Emma is adviseur maatschappelijke vernieuwing bij Kennisland. Zij zet zich in voor  een duurzame, rechtvaardige en saamhorige samenleving. Het complexe behapbaar maken, mensen betrekken en serieuze dingen voor elkaar krijgen; dat is wat ze graag doet. Volgens haar moet je vraagstukken aanpakken door de betrokkenen zelf het woord en veranderkracht te geven. Met een achtergrond in de zorg en bij de overheid richt ze zich bij KL op meerdere maatschappelijke thema’s. 

Tijdens haar studie gezondheidswetenschappen keek Emma op verschillende niveaus naar de gezondheidszorg. Ze werkte daarnaast bij de thuiszorgorganisatie Emile in Amsterdam, waar ze mensen met de ziekte ALS thuis ondersteunde. “Ik wil gewoon met je praten” werd een lijfspreuk in haar onderzoek naar de zorgbeleving van bewoners in verzorgingshuizen van Cordaan. In Laos onderzocht ze bij het MCNV++MCNVHun missie is om gemarginaliseerde mensen in Zuidoost-Azië onafhankelijk en duurzaam toegang te geven tot middelen en diensten, waarmee ze hun gezondheid verbeteren en sociaal, maatschappelijk en economisch volledig meetellen. Lees meer hoe culturele, structurele en praktische barrières in het zorgsysteem bijdragen aan het hoge aantal tienerzwangerschappen. Daar zag ze de noodzaak om vanuit heel diverse perspectieven naar een maatschappelijk probleem te kijken. En dat de systeem- en leefwereld ver uit elkaar kunnen liggen. 

Na haar studie maakte Emma een stap naar de lokale overheid. Bij de gemeente Stichtse Vecht werkte ze aan een innovatieve, toekomstbestendige en duurzame economie. Daar ontstond haar passie voor het aanpakken van uitdagingen rondom klimaatrechtvaardigheid en een inclusieve energietransitie. Ze ontdekte dat haar kracht ligt bij het verbinden van mensen om samen tot gemeenschappelijke doelen en een aanpak of oplossing te komen. Dit doet ze door verhalen en ideeën op te halen, in plaats van te vertellen wat er moet gebeurenZe komt tot oplossingen door verhalen en ideeën op te halen, in plaats van te vertellen wat er moet gebeuren.

In haar vrije tijd probeert Emma telkens een nieuwe hobby uit, zoals accordeon spelen, klussen of kleurplaten voor volwassenen inkleuren. Sporten is een terugkerend ingrediënt waar ze veel energie van krijgt. Je vindt haar regelmatig met bokshandschoenen aan, zwoegend op de fiets of in een stabiele pilateshouding. Verder gaat ze graag naar de film of brengt ze tijd door met vrienden en familie in een kroeg, of zet ze thuis voor hen wat lekkers op tafel. 

Meer

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/mensen/emma-steenbergen/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/mensen/emma-steenbergen/