Larissa Bergshoeff
Larissa Bergshoeff

Maker: Giorgos Gripeos

Rechten:

Download

Communicatieadviseur

Larissa Bergshoeff

LinkedIn-profiel

Larissa is communicatieadviseur bij Kennisland. Ze brengt mensen graag in beweging. Het liefst maakt ze verbinding tussen verschillende lagen van de samenleving om mensen verder te laten kijken dan hun eigen ‘veilige bubbel’. Samen met Marcel Oosterwijk ontfermt ze zich over de social media, de website en andere communicatie van Kennisland en verschillende projecten. Daarnaast is ze onderdeel van het team dat onze maandelijkse Out of Office organiseert.

Larissa rondde de master Persuasive Communication++Persuasive CommunicationBij deze Master komen verschillende marketing- en gezondheidscommunicatietheorieën aan bod en hoe deze toegepast kunnen worden in de praktijk. aan de Universiteit van Amsterdam af met een onderzoek naar de effecten van verbintenissen tussen goede doelen en bedrijven. Tijdens haar studie richtte zij in samenwerking met Amsterdam Cares een goededoelencommissie op om de maatschappelijke betrokkenheid van Amsterdamse studenten te vergroten. Om dit te bereiken, organiseerde Larissa verschillende evenementen++EvenementenZoals een kerstdiner met dak- en thuislozen of een talentenjacht voor kinderen in een achterstandssituatie. waarbij ontmoeting tussen studenten en kwetsbare groepen centraal stond. Na haar studie volgde ze ook nog een maatschappelijke stage bij Amsterdam Cares.

Toen deze stage afgerond was, vertrok Larissa naar Indonesië om op zoek te gaan naar haar roots en meer te leren over het land en de cultuur waar haar oma is opgegroeid. Na terugkomst ging ze begin 2014 aan de slag bij stichting Emma at Work, een organisatie die jongeren met een chronische fysieke aandoening begeleidt naar een zelfstandige toekomst. Hier hield ze zich 3,5 jaar bezig met marketing, communicatie++Marketing en communicatieZoals de herpositionering van Emma at Work inclusief een nieuwe huisstijl en website. en eventmanagement++EventmanagementHoogtepunt was begin 2017 het werkbezoek van Koningin Máxima., maar ook met projecten rondom salesstrategie en donateursbehoud. De veelzijdigheid aan taken is tekenend voor Larissa’s persoonlijkheid: een enthousiasteling die graag haar handen uit de mouwen steekt en ervan houdt om met veel verschillende dingen bezig te zijn.

Larissa is opgegroeid in Apeldoorn, maar besloot op haar zeventiende de Veluwe in te ruilen voor de Randstad. Na in Amsterdam-Centrum, -West en -Zuid gewoond te hebben, zit ze voorlopig goed in Oost. Als ze niet aan het werk is, geniet ze van koffie of een witbiertje op een (bij voorkeur zonnig) terras, in sommige gevallen met haar Franse taalmaatje. Daarnaast kookt ze met regelmaat een van de Indonesische gerechten van haar oma++Indonesische gerechten Nieuwsgierig naar de authentieke recepten van Larissa’s oma? Bekijk hoofdstuk vijf van kookboek ‘Zoals alleen oma dat kan‘. , gaat ze graag weekendjes lekker niksdoen op Ameland en houdt ze ervan backpackend de wereld te verkennen en avonturen te beleven.

Meer

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/hoe-kunnen-we-als-samenleving-de-geneeskunde-bijbenen/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/hoe-kunnen-we-als-samenleving-de-geneeskunde-bijbenen/