OZO – Venserpolder & Een Klasse apart

Chris Sigaloff is nog maar net begonnen bij Kennisland en heeft meteen twee projecten meegebracht: OZO - Venserpolder & Een Klasse apart.


  • Betrokken KL'ers
26 april 2007

Chris Sigaloff is nog maar net begonnen bij Kennisland en heeft meteen twee projecten meegebracht. Ontmoetingen Zuidoost Venserpolder is een project waarbij verschillende ontmoetingen centraal staan. Ontmoetingen tussen bewoners in de wijk Venserpolder.

OZO – Venserpolder

Ontmoetingen tussen vijf kunstenaars en bewoners die in een soort estafette structuur actief zijn in de wijk. En ontmoetingen tussen de kunstenaars zelf om met elkaar te experimenteren en te leren hoe de door middel van kunst ontmoetingen blijvend kunnen worden gegenereerd.

Al deze ontmoetingen zullen leiden tot kunstwerken in en voor de Venserpolder die samen met bewoners zijn ontwikkeld. Tevens zal er een eindpublicatie verschijnen. Betrokken bij dit project zijn het Centrum Beeldende Kunst Zuidoost, het bureau Wiseguys, de vijf kunstenaars, en nu ook Kennisland. Het project wordt gefinancierd door de woningbouwverenigingen, het VSB fonds, het stadsdeel en het Amsterdam fonds voor de kunsten.

Een voorproefje is te zien op de weblog: ozonieuws.blogspot.com. Binnenkort is de website ‘Venserklanken’ in de lucht die de weblog gaat vervangen en komen we met meer nieuws.

Een Klasse apart

Een ander project dat Chris heeft meegenomen is Stichting Klasse. Overal in Nederland worden openbare scholen “op afstand” van de gemeente geplaatst. Dat biedt die scholen de kans zich opnieuw te positioneren en zich te bezinnen op wat ze gezamenlijk willen zijn en hoe ze zich naar buiten willen presenteren. Het openbaar onderwijs in Bodegraven, Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen is samengebracht in de “Stichting Klasse”. Stichting klasse wil het openbaar onderwijs in haar werkgebied versterken. Hiervoor is het nodig dat de scholen van Stichting Klasse zich verder verbinden en samen met ouders en met het bestuur een visie ontwikkelen die niet alleen in woord, maar zeker ook in daden te herkennen is. Samen met Nyenrode Business Universiteit ontwikkelt Kennisland hier een traject voor getiteld: "een Klasse apart….".

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/ozo-venserpolder-een-klasse-apart/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/ozo-venserpolder-een-klasse-apart/