De Buitenhof verhalen

Bekijk een selectie van verhalen die we ophaalden in en rondom zorgcentrum De Buitenhof in het Amsterdamse Buitenveldert. Ook te zien in De Buitenhof zelf. We horen graag wat je ervan vindt!

header_img
Meneer Versteeg (gefingeerd)

Meneer Versteeg op zijn kamer, in De Buitenhof, voor zijn 2,3 meter hoge maquette van de Basiliuskathedraal in Moskou.

Maker: Kennisland

Rechten:

Meneer Versteeg op zijn kamer, in De Buitenhof, voor zijn 2,3 meter hoge maquette van de Basiliuskathedraal in Moskou.

Toon verhalen

Iedereen wil gezond en gelukkig oud worden. Maar maatschappelijke trends en ontwikkelingen – zoals vergrijzing, de ambitie om zorg meer te organiseren rond langer thuis wonen, en groeiende personeelstekorten in de zorg – maken deze wens een steeds grotere uitdaging. Ook zorgcentrum De Buitenhof in de Amsterdamse wijk Buitenveldert heeft met deze context te maken.

Het zorgcentrum voldoet in de huidige staat niet goed meer aan de eisen, behoeften en wensen van de mensen die er wonen en werken. Daarbij is het gebouwHoe wordt De Buitenhof beleefd en welke voorstelling hebben mensen bij de toekomst van het wonen in de wijk, en bij de rol van De Buitenhof? verouderd en is er weinig verbinding met buurtbewoners, ondernemers en organisaties in de buurt. Met het oog op vernieuwing van De Buitenhof heeft zorgorganisatie Cordaan aan Kennisland gevraagd om een toekomstvisie voor De Buitenhof te ontwikkelen.

We begonnen met verhalen ophalen in De Buitenhof en de buurt daaromheen. We komen er zo achter hoe De Buitenhof wordt beleefd en welke voorstelling mensen hebben bij de toekomst van het wonen in de wijk, en bij de rol van De Buitenhof daarin. De verhalen geven een rijk beeld van de leefwereld, wensen en toekomstbeelden van de gebruikers van het zorgcentrum en de buurt eromheen.

Een selectie van de opgehaalde verhalen exposeren we in De Buitenhof zelf (t/m 21 november)++ExpositieLees hier meer over expositie in De Buitenhof., maar je kunt ze ook hier bekijken:

 

Toon verhalen

 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/de-buitenhof-verhalen/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/de-buitenhof-verhalen/